Tomaž Domicelj pozdravlja Marka Breclja

“Če kdo sreča Marka Breclja, naj mu prosim prenese moj pozdrav in čestitko za Ježkovo nagrado, ki bi jo sicer moral dobiti že pred dvajsetimi leti,” je v soboto v Snack baru v Žusterni dejal Tomaž Domicelj in se kantavtorskemu kolegu sredi dvournega koncerta poklonil z ognjevito priredbo njegove Parade.

 Foto: Andraž Gombač
Foto: Andraž Gombač

KOPER > “Tako dobrih pesmi je malo na svetu, kaj šele v naši deželi,” je prikimal Domicelj, ki ga spet spremlja Projekt Triglav - ob pevcu, ki igra akustično in električno kitaro, orglice in kazoo, sta še basist Jani Lah in bobnar Andrej Hribar.

Domicelj, ki živi na Kanarskih otokih, je nastop začel sam in moral plačati davek za koncert z brezplačnim vstopom - v baru so povečini glasno klepetali, nekaj več pozornosti sta spočetka pritegnili le Domiceljevi znani priredbi: ljudska Banks of the Ohio, za pevko Neco Falk prepesnjena v Dravski most, in Seegerjeva Where Have All the Flowers Gone, po naše Kam so šle vse rožice.

Kantavtor se je spet izkazal kot mojster kitarske “bootle neck” tehnike, zapel je tudi zimzeleno Bil je prikupno zmeden, ki je s pevko Ireno Kohont na YouTubu dosegla že skoraj 700.000 ogledov, spodbudno Življenje je lepo, trpko ljubezensko Ker te nima rad ...

Več obiskovalcev je prisluhnilo in celo zapelo, ko je z rokenrolom in bluesom udaril trio. Vrstile so se Si-Si-Simona, Danes bo srečen dan, Tiček moj (priredba pesmi My Ding-A-Ling Chucka Berryja), Letnik '48, Zlobna ženska, Špricer blues, Jamajka, Hondoidi, kajpada že ponarodela Slovenskega naroda sin, opolnoči pa je energični 71-letnik moral nehati - poslovil se je z Avtomatom.  


Najbolj brano