Tolpa in tuba

Gostji jutrišnjega, že tretjega večera Festivala obzidja v parku pod piranskim obzidjem bosta zasedbi Wckd nation in Pantaloons.

Wckd Nation sestavljajo glasbeniki, tako ali drugače povezani s 
konservatorijem v Celovcu.
Wckd Nation sestavljajo glasbeniki, tako ali drugače povezani s konservatorijem v Celovcu.  

Wckd nation (ime so si sposodili od tolpe iz Los Angelesa) združuje svet jazza in popa, ki ju prepleta v moderen neo-soul. Umirjen vokal ostaja zvest vzorcem sodobnega r'n'b-a, ki ga podpre inštrumentalna podlaga, ki ni le navdihnjena v jazzu in popu, ampak tudi v hip hopu in funku. Wckd Nation sestavljajo Peter Smrdel (bas), Žiga Smrdel (bobni), Nejc Škofic (klavir), Filip Vadnu (kitara), Grega Skaza (alt saksofon), Matic Mikola (tenor saksofon), Sandi Štor (trobenta), Maša But (vokal) in dva spremljevalna vokala.

Pantaloons pa je koprska zasedba, ki igra mešanico broken beata, dubstepa, elektrofunka in ambientalnih momentov. Ves ta glasbeni drobir natrobijo skozi tubo, napihajo skozi tenor saksofon ter natolčejo na bobne. Pantaloons so Aljaž Markežič, Luka Belič in David Nik Lipovac. Festival se zaključuje prihodnji petek, ko bodo nastopili gypsy jazz zasedba Mar Django in Benjamin Shock.


Najbolj brano