Sophia Loren bo znova zaigrala v filmu

Italijanska oskarjevka Sophia Loren se pri 85 letih vrača na filmska platna. Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča, da bo nastopila v novi filmski priredbi romana Življenje pred seboj Romaina Garyja, ki ga v produkciji Netflixa režira njen sin Edoardo Ponti. Filmska diva bo igrala protagonistko, gospodično Roso.

Sophia Loren Foto: Profimedia
Sophia Loren Foto: Profimedia

RIM > Gospodična Rosa, ki je preživela holokavst, v svojem skromnem stanovanju v Bariju skrbi za otroke prostitutk. V svoj dom sprejme tudi 12-letnega Senegalca Moma, ki jo je poprej okradel. Rosa in Momo skupaj premagujeta osamljenost in ustvarita svojevrstno družino.

Sophia Loren je po pisanju Anse ob vrnitvi na velika platna dejala, da je vesela sodelovanja z Netflixom pri tako posebnem filmu: “V svoji karieri sem sodelovala z vsemi uspešnejšimi filmskimi studii, a lahko rečem, da noben ni imel tako široke in kulturno raznovrstne produkcije kot Netflix. In to cenim. Razumeli so, da se produkcijska hiša globalnih razsežnosti ne more ustvariti, ne da bi gojila lokalne talente v posameznih državah, ne da bi njihovim glasovom omogočila, da so slišani.”

Ted Sarandos, pri Netflixu odgovoren za vsebino, pa je ob sodelovanju s priznano italijansko igralko dejal: “Sophia Loren je ena od najpomembnejših in najbolj cenjenih igralk na svetu. V čast nam je sodelovati z njo, z Edoardom in širšo ekipo, ki je svoj film vključila v družino Netflixa. Življenje pred seboj je lepa zgodba, ki bo, tako kot Sofia, očarala občinstvo v Italiji in po svetu.”

Poleg Sophie Loren bodo v filmu nastopili tudi Ibrahima Gueye, Renato Carpentieri in Massimiliano Rossi. Scenarij po Garyjevi mednarodni uspešnici podpisujeta režiser Edoardo Ponti in Ugo Chiti, film pa bo premierno predstavljen še letos, še navaja Ansa.


Najbolj brano