Pravi sejem otroške književnosti šele naslednje leto

Mednarodni sejem otroških knjig v Bologni so lani zaradi širjenja novega koronavirusa odpovedali. Letošnji naj bi se pričel danes, a so ga prestavili na junij. Zaradi podaljšanih zdravstvenih ukrepov pa so organizatorji sporočili, da prireditve v živo niti tokrat ne bo. Junija tako načrtujejo le digitalni program.

 Bolonjski sejem je največji svetovni, namenjen knjigam za otroke.  Foto: Christoph Peter
Bolonjski sejem je največji svetovni, namenjen knjigam za otroke.  Foto: Christoph Peter

BOLOGNA > V večini Evrope se še vedno nadaljuje pandemija, zaradi česar so v mnogih državah ustavili javno življenje in omejili možnosti potovanj, izjema ni niti Italija, so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji svetovno slavnega bolonjskega sejma knjig za otroke.

Predsednik organizacije BolognaFiere Gianpiero Calzolari je povedal, da so odločitev sprejeli, ker mednarodna potovanja ostajajo negotova in s tem tudi prisotnost mednarodne udeležbe. Zato so mednarodni sejem v fizični obliki prestavili na pomlad 2022, ko bo častna gostja Slovenija.

“To ne vpliva le na nas kot organizatorje, ampak tudi na naše kolege iz založniške industrije, ker bomo spet zamudili priložnost, da bi se srečali in sklepali posle,” je dodal.

V digitalni obliki bodo junija pripravili predavanje, razstave ilustracij, konference, seminarje, delavnice in nagrade.


Najbolj brano