Poslovil se je Aki Rahimovski

Umrl je priljubljeni hrvaški glasbenik Aki Rahimovski, pevec skupine Parni valjak, je na svoji strani na facebooku potrdila skupina. Pevec, star 66 let je po poročanju Jutarnjega lista umrl v Novem mestu, potem ko mu je zjutraj postalo slabo.

Umrl je priljubljeni hrvaški glasbenik Aki Rahimovski, pevec 
skupine Parni valjak.
Umrl je priljubljeni hrvaški glasbenik Aki Rahimovski, pevec skupine Parni valjak. 

NOVO MESTO > "Dragi prijatelji, z nepopisno žalostjo v srcu vas obveščamo, da je danes, 22. januarja 2022, Aki Rahimovski zaspal za vedno," so na facebooku zapisali člani hrvaške zasedbe Parni Valjak.

Vzrok smrti še ni znan.

Rahimovski je bil rojen 5. junija 1955 v Nišu, a se je z družino kmalu preseli v Split. Zadnja leta je živel v Novem mestu, kjer je pred dvema letoma postal že tretjič oče. Deklico Antonijo je dobil s 27 let mlajšo Slovenko Barbaro Vesel. Iz prvega zakona pa ima sina Kristijana, ki je prav tako znan glasbenik. Drugi zakon z Ingrid je trajal štirideset let, v tem času pa se jima je rodila hčerka Dina.

Kot najstnik je bil član več ansamblov, leta 1975 pa je skupaj s kitaristom in skladateljem Huseinom Hasanefendićem - Husom, Jurico Pađenom ter v sodelovanju z vodjo Vladimirjem Mihaljekom Miho ustanovil Parni valjak, eno najbolj znanih hrvaških glasbenih skupin. V prvi zasedbi sta bila tudi bobnar Srećko Antonioli in kitarist Zlatko Miksić - Fuma. V svoji več kot 30-letni karieri je Parni valjak izdal 16 studijskih albumov, 14 singlov, pet albumov v živo, štiri kompilacije in dva koncertna DVD-ja.

Pred štirimi leti je Rahimovski utrpel blažjo možgansko kap, po kateri je skupina za nekaj časa odpovedala vse koncerte. A glasbenik je okreval in nadaljeval z nastopi. Parni valjak je v prihajajočem obdobju načrtoval deset koncertov, mini turneja pa naj bi se začela februarja.


Najbolj brano