Pihalni orkester Vrhpolje uvrščen v koncertni nivo godbeništva

Pihalni orkester Vrhpolje je na tekmovanju Zveze slovenskih godb postal absolutni zmagovalec tekmovanja v 1., to je najvišji težavnostni stopnji. 70-članski sestav je navdušil mednarodno žirijo, ki je nastop ocenila z dobrimi 99 odstotki vseh možnih točk. Žirija jih je nagradila še s posebno nagrado za najboljšo izvedbo obvezne skladbe.

Pihalni orkester Vrhpolje Foto: robin.si
Pihalni orkester Vrhpolje Foto: robin.si

VRHPOLJE > Za Pihalni orkester Vrhpolje je to največji dosežek v 22-letni zgodovini. “To je zgodovinski trenutek za Pihalni orkester Vrhpolje. Uvrstili smo se v koncertni nivo slovenskega godbeništva, kar je res krasen rezultat in nagrada za vse vloženo delo. Tako da ja, smo izredno izredno ponosni in veseli,” pravi Matjaž Meden, ki je dirigent od leta 2013.

Ravno takrat je Pihalni orkester začel nizati zmage. “En del uspeha so točke, in to tekmovalni pristop, največji uspeh pa je to, da uspemo združevati tako število mladih in predvsem, da jih druži prijateljstvo, ljubezen do glasbe, do kreativnega ustvarjanja oziroma enotni cilji po kreativnem ustvarjanju oziroma preživljanju prostega časa kar naš orkester definitivno je,” je povedal Meden.

Orkester čakajo še številni promenadni nastopi, prvomajska budnica, izvedba glasbene matineje, konec junija pa še tradicionalni poletni koncert ter nastop na koncertu skupine Balkan Boys v Vipavi, so zapisali na spletni strani robin.si.


Najbolj brano