O (ne)smiselnosti meje

V galeriji Tir na Mostovni v Solkanu je še danes in jutri na ogled razstava Na meji, pri kateri so sodelovali likovna ustvarjalka Nina Bric in fotografi Dejan Gregorič, Ana Geršak in David Verlič.

V galeriji Tir na Mostovni v Solkanu je še danes in jutri na ogled 
razstava Na meji, pri kateri so sodelovali (na fotografiji z leve) 
likovna ustvarjalka  Nina Bric in fotografi  Dejan Gregorič, Ana 
Geršak in David Verlič. Foto: Suzana Uršič
V galeriji Tir na Mostovni v Solkanu je še danes in jutri na ogled razstava Na meji, pri kateri so sodelovali (na fotografiji z leve) likovna ustvarjalka Nina Bric in fotografi Dejan Gregorič, Ana Geršak in David Verlič. Foto: Suzana Uršič

SOLKAN > V fotografsko-risarskem projektu Na meji, ki obsega dvanajst fotografij z risarskimi intervencijami Nine Bric, so želeli premisliti otipljivo naravo meja. “Na formalni ravni je to stik, srečanje risbe s fotografijo, ki določeno videnje resničnosti prestavlja v skrajno polje imaginarnega, v ilustracijo. Izmišljija tako trči ob meje pogojno resničnega, poiesis ob mimesis, in tako razširi polje interpretacij. Naenkrat je vse mogoče, tudi postavljanje meje tam, kjer je prostor na videz neomejen: starost in minljivost trčita ob meje večne mladosti, odprt prostor je nenadoma zamejen s čustvi žalosti, ki človeka zapirajo pred svetom,” so zapisali o projektu. Res so meje povsod, ko jih prepoznamo, a obenem, dodajajo, šele takrat lahko začnemo prevpraševati njihovo (ne)smiselnost.


Najbolj brano