Nenavadne sile glasbene legende

Produkcijska hiša igralca Johnnyja Deppa Infinitum Nihil producira nenavaden muzikal o Michaelu Jacksonu po zamisli dramatika Juliena Nitzberga. Muzikal Love of a Glove ali Neavtorizirana glasbena pripoved o življenju Michaela Jacksona po besedah njegove rokavice, bo premiero doživel 25. januarja 2020.

Michael Jackson bo v novem muzikalu upodobljen nekoliko 
neobičajno. Foto: Profimedia
Michael Jackson bo v novem muzikalu upodobljen nekoliko neobičajno. Foto: Profimedia

LOS ANGELES > Prvo predstavo si bodo obiskovalci lahko ogledali v losangeleškem gledališču Carla Sagana in Ann Druyan. Po pisanju nekaterih medijev prinaša svež, revizionističen pogled na čudne sile, ki so oblikovale glasbenika in škandale okoli njega.

V pogovoru za spletni portal Page Six je Julien Nitzberg dejal, da se je vse skupaj začelo, ko ga je večja televizijska hiša povabila, da bi napisal scenarij za film o Michaelu Jacksonu, a je vse skupaj padlo v vodo, ko se scenarist in predstavniki televizije niso uspeli dogovoriti, kako v filmu predstaviti obtožbe proti glasbeniku o zlorabah otrok.

Nitzberg jim je namreč predlagal, da bi vse primere obtožb proti Jacksonu predstavili tako, da bi kot krivca za vse v ospredje postavili njegovo slovito rokavico. Ta bi v filmu nastopila v vlogi nezemeljskega bitja, ki se hrani s krvjo nedolžnih dečkov.

Predstavnike televizije je sicer s to idejo nasmejal, a se z njo niso strinjali. Tako je začel pisati besedilo za odrsko uprizoritev, ki jo zdaj producira Johnny Depp.

Muzikal pa je zgolj še eden v vrsti projektov o Michaelu Jacksonu. Po dokumentarcu televizije HBO Leaving Neverland, ki je v začetku leta zelo razdvojil javnost, je v začetku tega tedna odjeknila novica, da je producent uspešnega filma Bohemian Rhapsody Graham King odkupil pravice za nov film o glasbeniku, v katerem bo Jackson predstavljen od otroštva do smrti.


Najbolj brano