Na tretji tir ne čakajo

V Galeriji Meduza ter koprski knjigarni in antikvariatu Libris se najbrž v tretje ne bo zgodilo, da bi na isti večer ob isti uri odpirali razstavi, v katerih je v osrčju stripovska umetnost. Naj gre v tretje še tako rado, v prihodnje bo šlo ... morda kar skupaj.

V Galeriji Meduza so  prireditelji sejma  Knjige, sol in Koper z Ingrid Celestina (tretja z leve) in Rokom 
Glavanom (četrti z desne) na čelu prišli podpret kulturne soborce in  Andreja Štularja.  Foto: Maja Pertič Gombač
V Galeriji Meduza so prireditelji sejma Knjige, sol in Koper z Ingrid Celestina (tretja z leve) in Rokom Glavanom (četrti z desne) na čelu prišli podpret kulturne soborce in Andreja Štularja.  Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER > Staro koprsko središče ima glede na površino veliko kulturnih ustanov in s kulturo povezanih društev, ki se s skupnimi močmi enkrat bolj in drugič manj uspešno trudijo dogodke razporediti tako, da niso sočasni. V petek pa sta že drugo leto zapored tako Galerija Meduza kakor Libris na stripovsko razstavo vabili ob isti uri. V Meduzi gostijo razstavo Tretji tir striparja in vsestranskega ustvarjalca Andreja Štularja, ki poteka v okviru spremljevalnega programa ljubljanskega stripovskega festivala Tinta. Več kot le strip pa je bila razstava, ki jo je antikvariat Libris gostil v sklopu 6. sejma Knjige, sol in Koper, na ogled pa so postavili dela pokojne hrvaške legende Andrije Maurovića. A ker so v Librisu otvoritveni protokol sklenili prej, so prišli podpret tudi kulturne soborce v bližnjo Meduzo. Tam pa je bojda že nastala najbolj logična in naravna ustna zaveza: v prihodnje se morajo povezati!


Najbolj brano