Letni kino Arrigoni drevi odpira svoja vrata z Velikim diktatorjem

Drevi ob 20.30 svoja vrata odpira izolski letni kino Arrigoni. Na prvi večer tako imenovanega kulturnega izolskega poletja bodo predvajali kultni film Charlieja Chaplina Veliki diktator, ki letos obeležuje visok jubilej - 80 let od premiere. Pred projekcijo filma sledi še glasbeni nastop Draga Misleja-Mefa.

Protinacistično nastrojen film Veliki diktator je premiero doživel 
septembra leta 1940.
Protinacistično nastrojen film Veliki diktator je premiero doživel septembra leta 1940. 

IZOLA > Protinacistično nastrojen film Veliki diktator, ki je premiero doživel septembra leta 1940, je popolno avtorsko delo Charlieja Chaplina, ki je napisal scenarij in glasbeno podlago, ga produciral, režiral in v njem odigral še glavno vlogo. To je bil njegov prvi pravi zvočni film in tudi njegov finančno najuspešnejši film.

Že jutri sledi nova projekcija, v duhu današnje, in sicer predvajali bodo Zajca Joja režiserja Taikija Waititija, v katerem spremljamo zgodbo navdušenega Hitlerjevega mladinca Joja, ki proti koncu vojne odkrije, da njegova mati skriva mlado Judinjo na podstrešju. Waititi, ki je zaslovel s komično mockumentarsko vampiriado What We Do In The Shadows, je tudi v svojem najnovejšem celovečercu ostal zvest svojemu posebnemu satiričnemu slogu.

V soboto pa bo prvi filmski tris sklenila projekcija komičnega trilerja Žvižgač v režiji Cornelija Porumboiuja, ki je še ena svojstvena “komedija” enega najbolj znanih predstavnikov tako imenovanega novega romunskega vala (Smo imeli revolucijo ali ne?, Policijski, pridevnik).

V sodelovanju s Centrom za kulturo šport in prireditve podeljujemo po dve vstopnici za današnji in jutri dogodek. Vse, kar morate narediti, je čim prej poslati pravilen odgovor na spodnji vprašanji.

1. Katero obletnico Velikega diktatorja obeležujemo letos?

2. Od kod izhaja (država) režiser filma Zajec Jojo?

Odgovor pošljite na erik.toth@center-izola.si. Najhitrejši zmaga.

Zaradi omejitev, povezanih z novim koronavirusom, je število mest omejeno. Rezervacije sprejemajo na elektronska naslova: info@odeon.si in erik.toth@center-izola.si, ali v obliki SMS sporočila na tel.št: 031 353 151 ali 070 894 788. Cena vstopnice je pet evrov.


Najbolj brano