Knjižna polica
Plan B v vsako vas, v vsak parlament
Plan B v vsako vas, v vsak parlament

Če že ni planeta B, pa moramo imeti vsaj plan B, je moč razbrati iz knjige novinarja Boštjana Videmška. Poznamo ga kot vojnega poročevalca in ostrega kritika razmer, ki v vojni (in miru) po diktatu kapitala razčlovečujejo in izničujejo dostojanstvo. V novi knjigi Plan B se je lotil vojne, ki še ni izgubljena. Boja za ohranitev narave. Ponekod po svetu so že na fronti. Kaj pa mi?

Prijazna in duhovita zgodba o pošastih
Prijazna in duhovita zgodba o pošastih

“Vsi vemo, da obstajajo tri vrste pošasti: robate, zobate in kosmate,” pogumni fant Oton Kobilica pripoveduje v novi slikanici Jane Bauer Kako prestrašiti pošast. In najde način, kako ugnati celo najstrašnejšo med njimi ...

Kako ukrasti jakno in preživeti vojno
Kako ukrasti jakno in preživeti vojno

Ahmed Burić in Velibor Čolić, uspešna pisateljska kolega, rojaka iz Bosne in Hercegovine ter to poletje sočasno gosta novomeške založbe Goga, sta v Koper pripotovala z avtobusom. Med hojo proti prizorišču sta hitro pojedla sendvič in popila sok ter že sedela na Prešernovem trgu, Mudi, kjer sta predstavila vsak svoj sveže preveden roman, poln bolečine, humorja in samoironije, seveda neločljivo povezanih.