Kjer brbota od ustvarjalnosti

Odprtje vsakoletnega Festivala slovenskega filma je brez dvoma največji praznik domače filmske ustvarjalnosti in letošnje številke znova pričajo o čudežu, kako iz malega, z ogromno domišljije, narediti ogromno.

Režiser Metod Pevc in igralka Katarina Čas sta na rdeči preprogi 
sijala, saj je občinstvo  Jaz sem Frenk toplo sprejelo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Režiser Metod Pevc in igralka Katarina Čas sta na rdeči preprogi sijala, saj je občinstvo Jaz sem Frenk toplo sprejelo. Foto: Zdravko Primožič/FPA

PORTOROŽ > Čeprav je bilo med vrsticami pronicljivega povezovalca Jureta Longyke zlahka razbrati, da je z “odnosom” do slovenskega filma še vedno, tudi na institucionalni ravni, marsikaj narobe, je optimizem po vsakoletni beri več kot na mestu. Že po otvoritvenem večeru, ki je slavil delo Badjurovega nagrajenca Andreja Zdraviča in postregel z, verjamemo, bodočo filmsko uspešnico Jaz sem Frenk, lahko le pritrdimo besedam režiserja Metoda Pevca: med filmarji je ogromno mlade ustvarjalne energije in res bi bil že čas, da tudi “politika” to razume in - dodajamo - oplemeniti. Kdor ne verjame, lahko do nedelje preveri v Avditoriju in Monfortu.


Najbolj brano