Groznemu Gašperju sledi Super reva

S premiero otroške predstave Super reva v Gledališču Koper se je danes začel festival za mularijo Pri svetilniku. Do 14. novembra pričakujejo skoraj 9000 otrok in spremljevalcev.

Po uspešnici Grozni Gašper spet sodelujeta režiser Jaša Jamnik in 
dramaturginja Tatjana Doma.   Foto: Andraž Gombač
Po uspešnici Grozni Gašper spet sodelujeta režiser Jaša Jamnik in dramaturginja Tatjana Doma.  Foto: Andraž Gombač

KOPER > “Zame so otroci najpomembnejši gledalci, kot mlado gledališče moramo skrbeti tudi za rast občinstva,” je direktorica Gledališča Koper Katja Pegan poudarila pred začetkom 9. festivala Pri svetilniku, ustvarjenega v želji, da bi vsak osnovnošolski učenec vsaj enkrat letno obiskal profesionalno gledališko predstavo.

“Letos poleg obalnih sodelujejo še kraji, ki sodijo v našo nastajajočo pokrajino: Koper, Izola, Piran, Ankaran, Hrpelje, Komen, Ajdovščina, Vipava, Ilirska Bistrica in Postojna,” je dodala direktorica, pedagoginja Vanja Korenč pa je postregla s številko: prijavljenih je 8829 obiskovalcev.

Otroci iz vrtcev in prve triade si bodo ogledali Mehurčke, otroci druge triade Super revo, starejši Butalce, učenci devetih razredov pa “avtistično detektivko” Skrivnostni primer ali Kdo je umoril psa, koprodukcijo s SNG Nova Gorica.

Super revo, ki so jo premierno uprizorili danes, sta napisala dramaturginja Tatjana Doma in režiser Jaša Jamnik, leta 2010 zaslužna že za velik uspeh Groznega Gašperja. Tudi v novi predstavi, koprodukciji s Slovenskim stalnim gledališčem Trst, bo naslovno vlogo upodobil Igor Štamulak, igrali bodo še Anja Drnovšek, Blaž Popovski, Tadej Pišk in Rok Matek, scenografinja in kostumografinja je Vasilija Fišer, oblikovalca videa Izidor Čok in njegov oče Radovan, lektor Martin Vrtačnik, oblikovalec svetlobe Jaka Varmuž, avtor glasbe Mirko Vuksanović, kitarist pa njegov sin Aljoša.


Najbolj brano