Glasbeni poklon kultni Kaneli

Oktobra bodo mimo tri leta, odkar je vzel slovo portoroški Kanela bar. Kot poklon glasbeni tradiciji kultnega rockerskega zbirališča ta konec tedna na osrednjo portoroško plažo prihaja prvi Kanela bar festival z dvema večeroma, polnima dobre glasbe.

David Morgan (v sredini) v družbi Dragana Sojiča in še ene članice 
“Kanela bar teama”, Nike Čelhar
David Morgan (v sredini) v družbi Dragana Sojiča in še ene članice “Kanela bar teama”, Nike Čelhar 

PORTOROŽ > Organizacijske vajeti festivala je vzel v roke glasbenik David Morgan skupaj s prvim možem nekdanjega Kanela bara Draganom Sojičem. “Že januarja sem se domislil festivala, ki bi obudil spomin na zgodbo Kanele. Takšen klub manjka! Ne le v Portorožu, nasploh v slovenski Istri. A če že nimamo lokala, zakaj ne bi imeli vsaj festivala? Ko sem z zamislijo seznanil Dragana, se je izkazalo, da je tudi sam nameraval organizirati glasbeni poklon Kaneli, le da v manjšem obsegu,” pravi Morgan. S Sojičem sta k sodelovanju pritegnila tudi Občino Piran, ki je finančno podprla festival in se tako pridružila izboru njegovih podpornikov in sponzorjev.

V petek in soboto se tako obeta bogato dogajanje na velikem odru na osrednji portoroški plaži z dobrim ozvočenjem, obilico svetlobnih učinkov, velikimi zasloni in drugim, kar sodi k tovrstnemu podvigu. Oba večera bo dogajanje povezoval Simon Pribac, vstop na ograjeno in varovano koncertno prizorišče, ki lahko sprejme do 5000 obiskovalcev, pa bo prost.

V petek bo prvi stopil na oder kantavtor Jakob Kobal v duu z Davidom Nikom Lipovcem. “Pripravljata zanimivo, malo drugačno glasbeno točko,” namigne Morgan. Za njim bo nastopil dober znanec Kanele Jure Lesar s petčlanskim bendom. Nostalgiki vseh generacij bodo zagotovo pritegnili članom zasedbe Danilo Kocjančič Friends, za veliki petkov finale pa bodo poskrbeli priljubljeni Big Foot Mama.

Pero Lovšin bo v soboto nastopil s Španskimi borci.

V soboto bodo vznemirjenje nastopa na velikem odru lahko občutili nadebudni O.K. Junior, ki bodo odprli pot izkušenim in z leti vse bolj razigranim Heaven X, ki so - tako kot Lesarjev bend - ena od številnih zasedb, v katerih kot bobnar sodeluje Morgan. Manjkal ne bo niti s Kanelo od nekdaj nerazdružljivo povezan Pero Lovšin, ki bo nastopil s Španskimi borci. Piko na i bo sobotnemu večeru dala zasedba Kanela bar All Stars Band. “Kdo vse bo na odru, pa naj bo za občinstvo presenečenje,” se nasmehne Morgan.


Najbolj brano