Glasba, ki odpira vrata v neskončno

Zasedba Laibach je svojo zadnjo ploščo The Sound of Music sinoči še zadnjič v celoti, od prve do zadnje skladbe s posebnim dodatkom predstavila v živo pred razprodanim Cankarjevim domom. Sedaj krene naprej, na pot po plošči poimenovane turneje, ki bo 1. avgusta okupirala tudi izolski Arrigoni.

 Foto: Maja Pertič Gombač
Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA > Koncert, izpiljen koncentrat glasbe, likovne umetnosti, performansa, gledališča in tako neposrednih kakor prikritih družbenokritičnih sporočil, se je začel s pridigo filozofa Petra Mlakarja in sklenil z dodatkom skladbe When Following the Path of the Revolution, ki je nastala ob gostovanju v Severni Koreji, a bo šele v prihodnjih mesecih izdana.

Uvodne minute sinočnjega koncerta v Cankarjevem domu

Vmes so Laibach z Borisom Benkom in Primožem Hladnikom iz dua Silence, šestčlanskim godalnim sestavom Do-Re-Mi, Izolanko Marino Martensson, otroškim pevskim zborčkom Edelweiss in ostalo tovarišijo, kajpada s svečenikom Milanom Frasom na čelu, pričarali magijo tiste glasbe, omenjene v Mlakarjevem nagovoru - glasbe, ki odpira vrata v neskončnost. Pa čeprav se zdi, da drvimo v prepad. A kdo ve, kaj nas čaka na dnu.


Najbolj brano