Gibljive slike
Inventura življenja na površini
Inventura življenja na površini

Darko Sinko v svojem režijskem celovečernem prvencu Inventura zelo pretanjeno raziskuje življenje slehernika, ki ga nenadejan dogodek popolnoma obrne na glavo in v glavnem igralcu (izjemni Radoš Bolčina) sproži revizijo njegovega dotedanjega življenja.

Odličen domač “recept”: gozd in staroverska mistika
Odličen domač “recept”: gozd in staroverska mistika

Nedeljski večerni termini na prvem programu Televizije Slovenija bodo še mesec in pol rezervirani za najnovejšo osemdelno slovensko televizijsko serijo Trigrad, ki je po prvih dveh delih sodeč pokazala občuten korak naprej od novejših domačih nadaljevank (Jezero, Dolina rož, Primeri inšpektorja Vrenka) in se v režijskem smislu precej suvereno spogleduje s sodobno evropsko produkcijo nadaljevank v tako imenovanem žanru skrivnostnih dram (The Returned, The Third Day). Serijo so aprila predstavili tudi na Series Mania Forum v Lillu v Franciji v družbi najbolj obetavnih nadaljevank iz regije.

Zlati lev za življenjsko delo Paulu Schraderju
Zlati lev za življenjsko delo Paulu Schraderju

Ameriški režiser in scenarist Paul Schrader je letošnji dobitnik zlatega leva za življenjsko delo mednarodnega filmskega festivala v Benetkah. "Zelo sem počaščen. Benetke so lev mojega srca," je v odzivu, objavljen na spletni strani beneškega bienala, dejal Schrader.