15. Festival novih skladb FeNS je osvojila Ajda Stina Turek

Na jubilejnem 15. festivalu FeNS, ki naj bi vsako leto predstavil nekaj novih perspektivnih, a še neuveljavljenih glasbenih izvajalcev in njihove skladbe, je v soboto v koprski Taverni slavila Ajda Stina Turek s skladbo Grem z vetrom.

Drugouvrščeni Martini Cvetković, doma z Reke, je  uspelo nekoliko popraviti splošen vtis neznosnega povprečja Foto: Maja Pertič Gombač
Drugouvrščeni Martini Cvetković, doma z Reke, je uspelo nekoliko popraviti splošen vtis neznosnega povprečja Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER> Na finalnem izboru glavne kategorije Fens se je predstavilo ducat izvajalcev, ki jih je med prijavljenimi izbrala skupina programskih selektorjev, ti pa so skupaj z desetimi slovenskimi radijskimi postajami oziroma njihovimi poslušalci ter strokovnimi žirijami odločali o treh zmagovalcih. Večer je povezovala Damjana Golavšek, ki je svojo nalogo izpeljala profesionalno, a tudi nekoliko komorno in brez iskrivosti.

Večina izvajalcev je svojo nalogo opravila korektno, vestno, v jeziku staršev bi dejali, da so bili nedvomno pridni, a kaj ko so bile skladbe na ravni nerazpoznavnega povprečja, brez kakršnekoli izvirnosti, besedila pa naravnost porazna. Nabor klišejev, tako tekstovnih kot glasbenih, je bil brezmejen, izognil pa se jim ni niti Adi Smolar, ki je napisal besedilo za skladbo koroškega Dua MakenaKo ljubezen se prebuja.

Več o dogajanju na letošnjem festivalu Fens preberite v ponedeljkovi tiskani izdaji Primorskih novic.

MAJA PERTIČ GOMBAČ


Najbolj brano