Kronika
Roparja sta mu grozila z nožem in ga pretepla
Roparja sta mu grozila z nožem in ga pretepla

Za domačinom, doma iz precej odmaknjenega dela zaselka Šared nad Izolo, so prizori kot iz nočne more. Zamaskirana roparja sta ga v sredo zjutraj pretepla in zvezala, nato pa s plenom pobegnila. Koprski kriminalisti in policisti rop še intenzivno preiskujejo in za pomoč prosijo morebitne očividce, ki bi v zadnjih dneh na Šaredu in v okolici opazili sumljivo dogajanje.

Ob kurjenju kličemo številko 112
Ob kurjenju kličemo številko 112

Najmanj 1120 klicev ali vprašanj o kurjenju ostankov kmetovanja na travnikih, pašnikih in njivah so letos sprejeli operaterji na številki 112 na regijskih centrih za obveščanje. Na novogoriškega in koprskega je klicalo skoraj 600 ljudi, podatkov za postojnskega nismo prejeli. Na upravi za zaščito in reševanje trdijo, da je postopek še vedno enak, vsak, ki namerava kuriti v naravi, mora to prijaviti na številko 112.

Medvedka dvakrat prišla do gozdarja (VIDEO)
Medvedka dvakrat prišla do gozdarja (VIDEO)

“Meril sem hlodovino in bil sklonjen, ko je nekaj švignilo kakih deset metrov stran od mene. Zravnal sem se, pogledal, in zagledal to medvedko z mladičem,” nam je povedal gozdar odpremnik družbe Slovenski državni gozdovi iz Dolnjega Zemona Denis Vrh.