Kronika
Tržačanom vrnili dokumente
Tržačanom vrnili dokumente

Tržačani, ki so pred časom ilegalno prečkali mejo pri Pregari in se potem pritoževali nad postopkom in kaznimi naših policistov, kazni še nekaj časa ne bodo plačali. Po odločitvi koprskega okrajnega sodišča so jim policisti vrnili dokumente, kazni pa bo zdaj prek italijanskih organov skušalo izterjati celjsko sodišče. Na koprskem sodišču menijo, da obstajajo dovolj zanesljivi mednarodni mehanizmi, prek katerih lahko naša država od Italijanov izterja plačilo kazni.

Odkrili topniške položaje, polne granat
Odkrili topniške položaje, polne granat

Minuli četrtek popoldne je na pobočju Vodic planinec opazil tri neeksplodirana ubojna sredstva (NUS) in o tem takoj obvestil pristojne službe. Pripadniki državne enote za varstvo pred NUS severnoprimorske in ljubljanske regije so v petek odstranili 113 kosov NUS iz prve svetovne vojne, ki so skupaj tehtali kar pol tone.

Nekateri še vedno brez čelad na petindvajsetke
Nekateri še vedno brez čelad na petindvajsetke

Po lanski uveljavitvi sprememb zakona o pravilih cestnega prometa, ki je prinesel obvezno uporabo čelade na mopedih in njihovo registracijo, policisti ugotavljajo, da se večina voznikov teh priljubljenih dvokolesnikov sicer drži pravil, a je kljub temu še precej kršitev. “Vožnja z mopedi do 25 kilometrov na uro je še vedno težava, zlasti na obalnem območju,” ugotavlja komandir koprskih prometnikov Mitja Palčič. Pred kratkim so vrhovni sodniki odpravili morebitne dvome glede kaznovanja voznikov skuterjev in njihovih sopotnikov, ki ne uporabljajo predpisanih zaščitnih čelad.