Zaradi sodre trčilo dvanajst vozil

Zahtevne vremenske razmere, ponekod s snegom, drugod s sodro, so v nedeljo botrovale več nesrečam. Tako je bilo tudi dopoldne na hitri cesti med Razdrtim in Podnanosom, kjer je bilo v trkih udeleženih dvanajst vozil. Na srečo se je končalo brez hujših posledic.

V več trkih  oziroma naletih  je bilo udeleženih dvanajst vozil, hitra 
cesta je bila na tem odseku  zaprta skoraj štiri ure.   Foto: Dars
V več trkih oziroma naletih je bilo udeleženih dvanajst vozil, hitra cesta je bila na tem odseku zaprta skoraj štiri ure.  Foto: Dars

REBRNICE > Nesreča se je zgodila v nedeljo kmalu po enajsti uri. Reševalci so oskrbeli dve ženski, 44-letno voznico avtomobila in njeno 67-letno sopotnico, ki sta se laže poškodovali. Odpeljali so ju v šempetrsko bolnišnico.

Policisti so ugotovili, da je do trkov prišlo, ko se je dvanajst voznikov z avtomobili (med njimi je bil tudi voznik kombija) peljalo od Razdrtega po hitri cesti proti Vipavi. V dolžini nekaj sto metrov je začela padati sodra, ki se je nabirala na vozišču in presenetila voznike. Dean Božnik z novogoriške policijske uprave je pojasnil, da se je zgodilo več posameznih trkov oziroma naletov med vozili. Na dvanajstih vozilih je zato nastala škoda.

Podrobnosti prometne nezgode, ki se je zgodila med pokritim vkopom Rebrnice in predorom Barnica, so novogoriški prometni policisti danes še ugotavljali. Hitra cesta H4 je bila na omenjenem odseku v smeri proti Vipavi zaprta približno štiri ure, vse do nekaj minut pred 16. uro.


Najbolj brano