Zagorelo v sobi doma upokojencev, varovanka huje opečena

Gasilci JZ GB Koper so danes zjutraj ob 4.25 posredovali v Obalnem domu upokojencev v Kopru, kjer se je sprožil avtomatski javljalnik požarov. Ugotovili so, da je zagorelo v eni izmed sob in je ena varovanka utrpela hujše opekline.

zjutraj je zagorelo v eni izmed sob v Obalnem domu upokojencev. 
Ena varovanka je utrpela hujše opekline. Foto: Tomaž Primožič/FPA
zjutraj je zagorelo v eni izmed sob v Obalnem domu upokojencev. Ena varovanka je utrpela hujše opekline. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Požar sta pogasili zaposleni v domu upokojencev. Gasilci so pomagali pri oskrbi opečene osebe. Reševalci Prehospitalne enote Obala so poškodovanko odpeljali v izolsko bolnišnico, piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

“Vzrok požara še ni znan, saj je preiskava še v teku. Požar je uničil premično premoženje v sobi, v tem trenutku še ne moremo podati ocene škode. Ostalih uporabnikov ni bilo potrebno premeščati,” je pojasnila direktorica Obalnega doma upokojencev Neva Tomažič.

“Uporabnica je bila v sobi sama. V domu ji je bila nudena nujna medicinska pomoč, odpeljana je bila na zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola,” je pristavila.

Izpostavila je hitro in strokovno ukrepanje zaposlenih doma in drugih pristojnih služb, da so požar omejili in s tem preprečili najhujše.


Najbolj brano