Žaga je delavcu odrezala roko

V podjetju To-ma palete v Godoviču je v torek popoldne krožna žaga, ki jo je 48-letni delavec že izključil, zagrabila njegovo desno roko in jo odrezala pod komolcem. Neuradno naj mu roke ne bi uspeli rešiti. Policisti so tujo krivdo že izključili, delovni inšpektorji pa še ugotavljajo vse okoliščine.

V  podjetju To-ma palete v Godoviču je žaga zagrabila desno roko delavca in jo odrezala pod komolcem. Foto: Saša Dragoš
V podjetju To-ma palete v Godoviču je žaga zagrabila desno roko delavca in jo odrezala pod komolcem. Foto: Saša Dragoš

GODOVIČ, VELIKE ŽABLJE > V torek okoli 14. ure se je huda delovna nesreča zgodila v tovarni To-ma palete v industrijski coni v Godoviču. Kot so pojasnili na novogoriški policijski upravi, se je med rezanjem lesa na večlistni krožni žagi huje poškodoval 48-letni delavec iz Bosne in Hercegovine, ki pa ima začasno bivališče v idrijski občini.

Po ugotovitvah policistov naj bi delavec žago sicer že ugasnil, a se je zaradi vztrajnosti rezilo še vedno vrtelo z veliko hitrostjo in tedaj naj bi mu zagrabilo desno roko ter jo odrezalo pod komolcem. Kot so še dejali policisti, je delavec nosil vso predpisano zaščitno opremo, podrobnosti delovne nesreče pa ugotavljajo delovni inšpektorji.

Poškodovanemu delavcu so najprej pomagali njegovi sodelavci, nato pa so ga oskrbeli reševalci iz idrijskega zdravstvenega doma, ki so ga nato odpeljali do pristajališča za helikopter. Tam so ga prevzeli člani dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Kot smo neuradno izvedeli, naj v Ljubljani roke zaradi hude poškodbe ne bi uspeli prišiti nazaj.

Idrijski policisti so tujo krivdo za hudo nesrečo izključili. Direktor in solastnik tovarne Uroš Bišćan je včeraj sicer potrdil, da je do nesreče prišlo, a je zatrdil, da ne po njihovi krivdi. Inšpektor za varnost pri delu si je kraj nesreče že ogledal in še ugotavlja vse okoliščine.

Nekaj ur pred tem pa se je pri žaganju desk s krožno žago (cirkularko) v Velikih Žabljah na domačem dvorišču predvidoma huje poškodoval 64-letni domačin.

Med delom na žagi mu je očitno zdrsnilo, zaradi česar si je poškodoval desno roko. Prvi sta mu pomagali soseda in sorodnica, nato pa so ga oskrbeli v ajdovskem zdravstvenem domu. Ajdovski policisti so tujo krivdo za nesrečo izključili.


Najbolj brano