Z motorji divjajo po gozdovih

V dvanajstih urah so prečesali dobršen del Istre, Krasa in zgornje Pivke ter kaznovali 14 kršiteljev. Policisti so skupaj z dvema gozdarskima inšpektoricama minulo nedeljo poostreno nadzirali dogajanje v naravnem okolju. Med kršitelji so odkrili tudi dva Italijana, našli pa so še pravo divje odlagališče.

Nekateri  vozniki   kros motorjev  in   štirikolesnikov se  ne zmenijo za 
prometne znake, ki prepovedujejo  vožnjo v naravnem  okolju.
Nekateri vozniki kros motorjev in štirikolesnikov se ne zmenijo za prometne znake, ki prepovedujejo vožnjo v naravnem okolju.  

KRAS, ISTRA, MAŠUN Čeprav znaki prepovedujejo promet z motornimi vozili in to prepovedujeta tudi zakona o ohranjanju narave ter gozdovih, po naših gozdovih z raznimi kros motorji in štirikolesniki še vedno veliko kršiteljev išče adrenalinska doživetja. Da bi temu naredili konec, so se minulo nedeljo policisti, policijski inšpektor in gozdarski inšpektorici odpravili na poostren nadzor na nekatere najbolj priljubljene točke v naravi.

Od desetih dopoldne do desetih zvečer so obiskali Mašun, Vremščico, Kokoško, okolico Škocjanskih jam, Kraškega roba, Črni Kal, Socerb, Tinjan in Korte. In kaj so ugotovili? Predvsem to, da naravno okolje kljub splošnemu vedenju, da za take aktivnosti v naravi ni prostora, še vedno kot magnet privlači adrenalinskih izkušenj željne posameznike.

400

evrov globe sta gozdarski inšpektorici izrekli sedmim kršiteljem

Preverili so 37 voznikov. Sedem voznikov, ki se je z motornimi kolesi preganjalo po gozdnih poteh, vlakah in požarnih presekah, sta gozdarski inšpektorici kaznovali zaradi kršenja zakona o gozdovih. Vsak od sedmih kršiteljev si je prislužil po 400 evrov kazni. Policisti so kaznovali šest voznikov, ki so se požvižgali na znak za prepoved prometa.

Na pravo divje odlagališče pa so naleteli v okolici vasi Loka pod Črnim Kalom, kjer je na kmetijsko zemljišče nemarnež pripeljal in odvrgel staro gostinsko opremo, več omar, gradbeni material, plastične stole, mize in drugo nesnago.


Najbolj brano