Z avtom zbil najstnika

V ponedeljek zvečer je voznik avtomobila nissan na lokalni cesti med Ajševico in Lokami zbil 16-letnega pešca ter pobegnil s kraja nesreče. Policisti so ga kmalu izsledili in ga kaznovali. Včeraj pa je voznik avtomobila starejšega pešca zbil na prehodu za pešce v Podmarku.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > V ponedeljek, nekaj minut pred 20.30, se je na lokalni cesti med Ajševico in Lokami zgodila prometna nesreča s pobegom. Voznik osebnega avtomobila znamke nissan je zaradi nepravilne strani vožnje zbil mladoletnega pešca. Ta se je s psom sprehajal ob robu ceste, ki vodi od tamkajšnjega bencinskega servisa OMV proti Lokam. Po tem, ko ga je med hojo zbil takrat še neznani voznik nissana, je mladenič padel v obcestni jarek. Povzročitelj nesreče pa se ni ustavil, da bi nudil pomoč poškodovanemu 16-letniku.

Policisti našli pobeglega voznika

Na kraj nesreče so prišli novogoriški poklicni gasilci, ki so pomagali novogoriškim reševalcem. Ti so poškodovanega mladoletnika, ki je utrpel udarec v komolec, odrgnine po desnem stegnu in manjšo presekanino na glavi, z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Prometni policisti so pobeglega 32-letnega voznika nato izsledili in bodo zoper njega na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in ugotovljene teže poškodb, ki jih je utrpel mladoletni sprehajalec, ustrezno ukrepali.

Na prehodu za pešce z avtom trčil v starejšega pešca

Včeraj dopoldne pa je na prehodu za pešce na regionalni cesti med Rožno Dolino in Šempetrom pri Gorici v Podmarku 76-letni voznik avtomobila zbil 92-letnega pešca. Po ugotovitvah zdravnice je ta utrpel manjše poškodbe (udarec v glavo, poškodbe po telesu). Policisti so o nesreči obvestili tudi novogoriško tožilstvo in preiskovalnega sodnika. Tudi proti 76-letnemu povzročitelju bodo ustrezno ukrepali, ko bodo znana vsa dejstva.


Najbolj brano