Z avtom v robnik in na bok

Danes opoldne se je na kobariškem z avtom ponesrečila 65-letna voznica, ki je peljala iz Kobarida proti naselju Trnovo ob Soči. V ostrem levem nepreglednem ovinku sta iz nasprotne smeri pravilno pripeljali dve vozili ...

 Foto: PGD Kobarid
Foto: PGD Kobarid

SEVERNA PRIMORSKA >

Voznica se jima je umikala desno, pri čemer je zapeljala na robnik ter trčila v manjši zid. Njen avto se je prevrnil na bok, pri tem pa zadel levi bočni del avta, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 37-letni voznik. 65-letna voznica se je po navedbah poročila novogoriške policijske uprave lažje poškodovala, po nudeni prvi pomoči so jo reševalci NMP ZD Tolmin odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Na kraju so posredovali tudi tamkajšnji gasilci. Zaradi prometne nesreče je bila cesta na tem odseku med Kobaridom in Bovcem krajši čas zaprta za ves promet, ob 13.23 pa so jo znova odprli. Bovški policisti bodo povzročiteljici prometne nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V Šempetru pri Gorici zaradi neprilagojene hitrosti udeleženi dve vozili

Včeraj opoldne pa sta v Šempetru pri Gorici trčila 43-letni voznik in 47-letna voznica osebnega avta. Po ugotovitvah policistov je nesrečo, v kateri na srečo ni bil nihče poškodovan, povzročila voznica, ki ni ustrezno prilagodila hitrosti vožnje.

Malo zatem, okrog 13. ure, pa sta v krožišču v Solkanu trčila osebni avto in avtobus. Po sedaj zbranih podatkih je voznik avtobusa pripeljal po Vojkovi cesti iz Nove Gorice in v krožišču zapeljal po Cesti IX. korpusa proti središču Solkana. Drugi udeleženec, 60-letni voznik avtomobila, pa je pripeljal po Cesti IX. korpusa iz smeri Nove Gorice in v krožišču zapeljal proti centru Solkana, dohitel omenjeni avtobus in zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom trčil v zadnji del avtobusa. V prometni nesreči je bil 60-letni voznik osebnega vozila lažje poškodovan. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Prepovedali so jima nadaljnjo vožnjo

Danes ob 1. uri ponoči so policisti v Novi Gorici ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili hitri test, ki je bil pozitiven, strokovni pregled pa je odločno odklonil. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom.

Na hitri test za prepovedane droge je bil pozitiven tudi 24-letni voznik, ki so ga včeraj ustavili v enem od naselih na Bovškem. Tudi ta je strokovni pregled odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano