Z avtom v drevesa

Družina z območja Litije se je v soboto zgodaj popoldne peljala proti Ilirski Bistrici, ko je 32-letna voznica zapeljala s ceste v drevesa in ostala ukleščena v pločevini. Njen mož in njun enoletni otrok sta nesrečo preživela le z nekaj udarci, hudo poškodovano voznico pa so reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center.

Pot mlade družine z območja Litije se je v soboto popoldne 
končala v drevesih pred Topolcem.  Foto: PGD Ilirska Bistrica
Pot mlade družine z območja Litije se je v soboto popoldne končala v drevesih pred Topolcem.  Foto: PGD Ilirska Bistrica

TOPOLC > Ob pol dveh popoldne je 32-letna voznica z območja Litije vozila s svojim avtom od Ribnice proti Ilirski Bistrici. Z njo sta se v avtu peljala še njen 35-letni mož in za njima v otroškem sedežu njun komaj leto dni star otrok. Ko je voznica pripeljala iz Dolnje Bitnje proti Topolcu je zapeljala desno na travo in po 33 metrih poskusov, da bi avto spravila nazaj na cesto, trčila v obcestna drevesa.

Trčenje je bilo tako silovito, da je voznica ostala ukleščena v avtu, njen mož se je k sreči sam rešil iz avta in na prosto potegnil tudi njunega otroka. Na kraj so prihiteli bistriški gasilci, ki so rešili voznico iz zmečkane pločevine, nato pa pomagali bistriškim in postojnskim reševalcem, ki so prihiteli po poškodovane.

Z avtom na streho

Pet ur kasneje se je na isti cesti zgodila še ena nesreča. Nekaj kilometrov proti Pivki se je pri Mrzleku voznik z avtom prevrnil na streho, k sreči pa se pri tem nihče v avtu ni poškodoval. Postojnski gasilci so zavarovali kraj in pomagali cestarjem pospraviti razdejanje.

Voznica naj bi se v nesreči hudo poškodovala, saj naj bi se ji del pločevine zapičil v nogo in zadel žilo. Hudo poškodovano voznico so odpeljali v ljubljanski klinični center, moža, ki je tožil po hudih bolečinah v hrbtu, in njunega na prvi pogled nepoškodovanega otroka pa v postojnski zdravstveni dom.


Najbolj brano