Voznika obšla slabost

Danes okoli 11. ure se je zgodila prometna nesreča na cesti Most na Soči-Bača pri Modreju. Po prvih zbranih podatkih je 74-letni voznik osebnega avtomobila (v njegovem vozilu je bila tudi 79-letna sopotnica) vozil iz Mosta na Soči proti Bači pri Modreju, med vožnjo pa je njegovo vozilo na cesti začelo vijugati, zaradi česar ga je za njim vozeči voznik osebnega avtomobila začel opozarjati s svetlobnimi in zvočnimi opozorilnimi znaki. Približno 200 metrov pred križiščem za Podbrdo je starejši voznik zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 33-letna voznica.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 74-letnega voznika tik pred prometno nezgodo zaobšla slabost.

V prometni nesreči sta se 74-letni voznik in 33-letna voznica laže poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Poleg prometnih in tolminskih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin, ki so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom izvlekli poškodovano osebo iz vozila in nudili pomoč reševalcem.

Povzročil prometno nesrečo in se odpeljal

Včeraj nekaj minut pred 19. uro so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči s pobegom na območju Mirna, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Na kraju so policisti ugotovili, da je italijanski voznik avtomobila pravilno vozil v krožišču. Takrat se je iz smeri Bilj pripeljal in v omenjeno krožišče nepravilno vključil takrat še neznani voznik avtomobila, ki je trčil v avtomobil, s katerim se je peljal voznik iz sosednje Italije. Po trčenju se je odpeljal naprej. V prometni nezgodi se nihče ni poškodoval. Novogoriški policisti so pobeglega 69-letnega voznika avtomobila kmalu izsledili in ga preizkusili z alkotestom. Rezultat je pokazal 0,89 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Povzročitelja prometne nesreče čaka še srečanje s sodnikom, saj bodo zoper njega policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Trčil v reševalno vozilo in se prav tako odpeljal

Prometno nesrečo s pobegom so včeraj malo pred 18. uro obravnavali tudi policisti v Idriji, v kateri sta bila udeležena reševalno in osebno vozilo. Voznica reševalnega vozila se je ustavila skrajno desno pri eni od hiš zaradi prevoza pacienta, na vozilu so bile prižgane varnostne utripalke in modre luči. Takrat pa je s parkirišča trgovine pripeljal zaenkrat še neznani voznik sivega enoprostorca z goriškega registrskega območja. Neznani voznik je nato ob vožnji mimo ustavljenega reševalnega vozila z desnim bočnim delom vozila zadel zadnji del ustavljenega reševalnega vozila. Po trčenju se je voznik odpeljal naprej proti Idriji, ne da bi se ustavil. Ko bodo policisti pobeglega voznika izsledili, bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

Nepazljivi poljski voznik

Prometni policisti so danes nekaj minut pred 7. uro obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Vrtojbi in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tuje tovorno vozilo in osebni avtomobil). Po sedaj zbranih podatkih je prometno nezgodo povzročil voznik tovornega vozila, državljan Poljske, ki je na izvozu Šempeter pri Gorici zapeljal vzvratno in trčil v osebno vozilo. Poljskemu vozniku so policisti izdali plačilni nalog.

Končal v fasadi stanovanjske hiše

Včeraj okoli 23. ure se je tudi na Bovškem zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Voznik avtomobila je vozil iz središča Bovca proti ulici Dvor, med vožnjo pa je njegovo vozilo začelo zanašati in je posledično najprej zadel robnik ob desnem robu vozišča, nato pa je vodilo odbilo levo prek celotnega vozišča, kjer je s prednjim levim delom vozila trčil v ograjo in fasado stanovanjske hiše. V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil poškodovan.


Najbolj brano