Voznik poskušal sam pogasiti ogenj

Čeprav se je trudil, da bi sam pogasil tovornjak, mu to ni uspelo. Do prihoda gasilcev je tovornjak idrijskega podjetja včeraj zjutraj na planinskih ovinkih požar že skoraj uničil, gasilci so rešili hlodovino. Škode je za približno 10.000 evrov.

Od kabine tovornjaka je ostala le ožgana pločevina, hlodovino na 
prikolici pa so gasilci rešili. Foto: PGD Postojna
Od kabine tovornjaka je ostala le ožgana pločevina, hlodovino na prikolici pa so gasilci rešili. Foto: PGD Postojna

PLANINA > Zgodilo se je včeraj nekaj minut po peti uri zjutraj, ko je 67-letni voznik idrijskega podjetja s tovornjakom peljal hlodovino po planinskih serpentinah navzgor. Med vožnjo je opazil, da se izpod kabine močno kadi, tovornjak je ustavil in poskušal požar sam pogasiti, vendar so se plameni v trenutku preveč razplamteli.

Voznik se je nato umaknil in nemočno čakal nekaj minut, preden so prihiteli planinski in postojnski gasilci. Ti so pogasili že uničeno kabino in prišli še pravi čas, da so rešili hlodovino na prikolici.

Kmalu so na prizorišče prišli tudi kriminalisti in kriminalistični tehniki, ki so si ogledali ostanke tovornjaka in po prvih ugotovitvah potrdili, da je zagorelo zaradi napake na vozilu. Po prvih ocenah znaša škoda približno 10.000 evrov. Zaradi požara je bila cesta Planina-Postojna zaprta do 9.20.


Najbolj brano