Vozil s štirimi promili

Kar 3,87 promila alkohola je imel v telesu voznik kombija, ki je konec minulega tedna vijugal po sicer ravni cesti pri Šembijah. Še trije pijani so srečno pripeljali do policistov, 63-letnica z Goriškega pa je v krožišču trčila v avto španskega turista.

Štirje precej pijani vozniki so pred dnevi sedli za volan. (Fotografija 
je simbolična) Foto: StockSnap/Pixabay
Štirje precej pijani vozniki so pred dnevi sedli za volan. (Fotografija je simbolična) Foto: StockSnap/Pixabay

PRIMORSKA > V nedeljo zvečer so novogoriški prometni policisti hiteli v Rožno Dolino zaradi trka dveh avtomobilov. 63-letna voznica alfe romeo iz okolice Nove Gorice je pripeljala iz smeri Ajševice, v Rožni Dolini pa je želela zaviti desno proti Italiji. Pri tem pa je pri zavijanju zapeljala preveč v levo in s sprednjim desnim delom svojega vozila trčila v sprednji del avtomobila, s katerim je bil v križišču ustavljen 24-letni voznik iz Španije.

V nezgodi k sreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so kmalu odkrili vzrok zanjo. Voznica je kazala znake vinjenosti, zato so ji odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozila krepko pod vplivom alkohola, saj je imela v litru izdihanega zraka 1,26 miligrama (2,62 promila) alkohola. Voznici so nato odredili tudi strokovni pregled v šempetrski splošni bolnišnici. Policisti bodo voznico ovadili zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Od sto štirje pijani

Po rezultatih poostrenih nadzorov v zadnjih letih lahko sklepamo, da so med stotimi vozniki, ki ta trenutek vozijo po naših cestah, štirje pijani.

V nedeljo ob treh ponoči je precej pijana sedla za volan tudi 29-letna Izolanka in se odpravila na vožnjo do Portoroža. Tam so jo ustavili policisti iz Lucije, posumili, da je pijana, in jo preskusili z alkotestom. Pokazal je, da ima v telesu 0,82 miligrama (1,70 promila) alkohola, zato so jo odpeljali na treznjenje v celico na policijsko postajo, čaka pa jo srečanje s sodnikom.

Pijan kot čep pa je bil že konec prejšnjega tedna voznik, ki so ga bistriški policisti ustavili v Šembijah. Da je z voznikom nekaj narobe, so policisti videli že na daleč, ker je s svojim kombijem opel vivaro vijugal po cesti. Voznik je napihal kar 1,86 miligrama (3,87 promila) alkohola.

507

nesreč so v letošnjih prvih petih mesecih na slovenskih cestah zakrivili pijani vozniki,

13

ljudi je v teh nesrečah umrlo,

35

pa se hudo poškodovalo

Ker ga je očitno nekdo prišel iskat, ga niso pridržali, ampak so mu samo prepovedali vožnjo in proti njemu spisali obdolžilni predlog. Prav tako konec tedna pa je 37-letni moški v Bertokih napihal 0,92 miligrama (1,91 promila) alkohola. Tudi njega je nekdo odpeljal v domačo posteljo, sodišču pa se ne bo mogel izogniti. V noči na ponedeljek pa so policisti na Škofijah ustavili 24-letnega voznika avtomobila, ki je imel v telesu 0,61 miligrama (1,27 promila) alkohola.


Najbolj brano