Vlomilec je v hotelu tudi prespal

Neznanec je včeraj vlomil v enega od hotelov v Portorožu, v eni od sob pa je tudi prespal. Podjetju je povzročil za 1500 evrov škode.

Portorož
Portorož 

PRIMORSKA > V Kopru je nekdo vlomil v hišo. Premetal je vse prostore in odnesel nakit večje vrednosti.

Kolesar je padel in se poškodoval

Včeraj ob 11.25 je v Ilirski Bistrici padel kolesar, pri tem se je lažje poškodoval. 43-letniku so policisti odredili alkotest, ki je pokazal 0,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu globa za neprilagojeno hitrost in alkohol.

V Ajdovščini ukradli bmw

Policiste so bili včeraj ob 10. uri obvestili o tatvini avtomobila na območju Ajdovščine. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v času od 17. do 25. novembra pristopil do zaklenjenega avtomobila znamke bmw 116d, kovinsko temno modre barve, letnik 2012, registrskih številk KP KP-562, in ga na neugotovljen način odpeljal s parkirišča neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda v višini 7000 evrov. Policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin tatvine in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Z vozilom se je prevrnila na streho

Danes ob 6.42 je bila policija obveščena o prometni nesreči pod vasjo Drežnica, v kateri je bila laže poškodovana voznica avtomobila. Po prvih zbranih podatkih je 24-letna voznica vozila po lokalni cesti iz Drežnice proti Kobaridu. Približno pol kilometra za vasjo Drežnica je v ovinku iz zaenkrat še neznanega vzroka zapeljala na levo, na brežino, zatem pa se je vozilo prevrnilo na streho in obstalo na vozišču.

Po nezgodi so predvidoma laže poškodovano voznico še pred prihodom policistov na kraj domačini odpeljali v ZD Tolmin, kjer so jo zdravniško oskrbeli. Kasneje je bila poškodovana voznica odpeljana na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Na kraju so posredovali tudi gasilci iz PGD Kobarid, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, cestišče posuli z vpojnimi sredstvi in nudili pomoč Policiji. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev in teže telesnih poškodb podali ustrezen ukrep.

Vozilo so mu zasegli

Včeraj dopoldne so policisti v Ajdovščini ustavili 55-letnega voznika avtomobila zaradi nepravilne uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. V nadaljevanju postopka se je omenjeni voznik izkazal z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. Rezultat odrejenega preizkusa alkohola pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,25 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu vozilo zasegli. Zaradi odgovornosti za storitev prekrškov zakona o pravilih cestnega prometa in zakona o voznikih bo zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Kradel v trgovini

Policisti so včeraj popoldne obravnavali tatvino v večji trgovini v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je moški s prodajnih polic odvzel nekaj izdelkov manjše vrednosti in jih skril v nahrbtnik ter odšel mimo blagajne, ne da bi poravnal račun. Njegovo početje je na izhodu prodajalne opazil tamkajšnji uslužbenec in poklical policijo. Osumljenec je kasneje odvzete predmete izročil prodajalcu. Ker je odgovorna oseba prodajalne odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine, bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na cesto pod vplivom alkohola

Včeraj popoldne so prometni policisti v naselju Gonjače ustavili 49-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,72 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V Spodnjih Škofijah so včeraj ob 22.20 ustavili 54-letnega voznika avtomobila. Odrejeni alkotest mu je pokazal 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog


Najbolj brano