Za pošto našli truplo

Na začetku Škocjanskega zatoka je danes dopoldne domačin opazil moško truplo. Policisti so na pomoč poklicali gasilce, ki so se s čolnom približali najdbi, potrdili, da gre za človeško truplo, in ga povlekli na breg. Kdo in kako je umrl za glavno stavbo pošte, bo pokazala šele obdukcija.

Kdo in kako je umrl za glavno stavbo pošte, bo pokazala šele 
obdukcija.
Kdo in kako je umrl za glavno stavbo pošte, bo pokazala šele obdukcija. 

KOPER > Tri minute pred deveto uro dopoldne je danes na koprskem operativno komunikacijskem centru zazvonil telefon, domačin na drugi strani pa je dežurnemu povedal, da v vodi Škocjanskega zatoka za glavno stavbo pošte pri koprski železniški in avtobusni postaji lebdi truplo. Vsaj tako se je domačinu zdelo.

Na kraj so takoj prihiteli policisti in kriminalisti, ki pa se truplu niso mogli približati, saj je lebdelo dobrih 30 metrov od obrežja zatoka. Zato so poklicali na pomoč gasilce koprske brigade, ki so prišli z reševalnim raft čolnom in se z njim približali truplu.

To je ležalo v vodi na trebuhu, bilo je oblečeno, sicer pa neprepoznavno, iz česar je mogoče sklepati, da je bilo v vodi že dalj časa. Gasilci so truplo potegnili do brega, podenj namestili polivinilasto folijo in ga potegnili na suho.

Po prvih podatkih naj bi šlo za moško truplo, kot omenjeno, pa je moralo biti v vodi dalj časa, saj naj bi bilo neprepoznavno. Najdbo in kraj sta si ogledala tudi preiskovalni sodnik in dežurna tožilka, sodnik pa je nato odredil sodno obdukcijo. Truplo so naložili v vozilo in ga odpeljali na inštitut za sodno medicino v Ljubljani.

Po neuradnih podatkih naj bi bilo truplo že tako razpadlo, da na njem ni bilo videti nobenih sledov, po katerih bi lahko karkoli sklepali o tem, kako je moški umrl.


Najbolj brano