V nesreči s traktorjem se je huje poškodoval

Danes ob 8.49 je bila policija obveščena o delovni nesreči na območju naselja Lazec, kjer se je s traktorjem po brežini z zgornjega na spodnji travnik, v dolžini približno devetih metrov, prevrnili in se huje poškodoval 71-letni moški.

 Foto: PGD Cerkno
Foto: PGD Cerkno

NOVA GORICA > Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je moški skupaj z družinskim članom nahajal na zasebnem zemljišču, kjer je bil ob vznožju njive na travnati poti parkiran traktor s prikolico. Pri vzvratni vožnji s traktorjem je 71-letni moški s prikolico in nato z zadnjo pnevmatiko zapeljal preko roba travnika oziroma poti.

Traktor s prikolico se je po brežini večkrat prevrnil in obstal na spodnjem travniku, ob prevračanju pa se je 71-letni moški poškodoval. Takoj po nezgodi mu je sorodnik nudil pomoč in nemudoma poklical na pomoč reševalce. Na kraju so predvidoma huje poškodovanega moškega zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Cerkno. Kasneje so poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Idrijski policisti so tujo krivdo glede na vsa ugotovljena dejstva izključili in bodo o varnostnem dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v avto

Včeraj ob 15.31 so policiste obvestili o vlomu v avtomobil znamke ford mondeo, švicarskih registrskih številk, ki je bilo parkirano na parkirišču ob mostu ob reki Soči pri naselju Kamno. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom popoldneva vlomil v omenjeno vozilo z razbitjem stekla prednjih desnih vrat in nato iz notranjosti vozila ukradel torbico, v kateri je oškodovanec (45-letni državljan Švice) imel denarnico, v njej pa 500 evrov in druge osebne dokumente. Tolminski policisti primer še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave ter na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kolo je izginilo s parkirišča

Policisti so včeraj obravnavali tatvino kolesa na Goriškem. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec včeraj popoldne s parkirišča pred večjim trgovskim centrom v Novi Gorici odtujil odklenjeno žensko gorsko kolo znamke specialized pitch expert hardtail, črne barve. S tem dejanjem je nepridiprav lastnico kolesa oškodoval za približno 900 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave omenjene tatvine podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v prostore teniškega kluba

Danes zjutraj je bila policija obveščena o vlomu tekom noči v prostore teniškega kluba na Goriškem. Po sedanjih ugotovitvah iz prostora ni bilo ničesar odtujenega. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Pri sebi je imel ponarejeno vozniško dovoljenje

Policisti so včeraj ob 17.55 na kontrolni točki v Vrtojbi kontrolirali 30-letnega voznika avtomobila znamke BMW 630, državljana Francije, ki je vstopal v Slovenijo. V nadaljevanju postopka in pri pregledu listin so ugotovili, da je tujec posedoval ponarejeno vozniško dovoljenje. Policisti so mu osebno vozilo in ponarejen dokument zasegli, 30-letnega državljana Francije pa bodo kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin. Glede obravnavanega primera so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Prav tako so prometni policisti zoper francoskega državljana podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti so včeraj ob 22.45 v Ajdovščini ustavili 29-letnega voznika avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Avtomobil so mu zasegli, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Strokovni pregled je odločno odklonil

Danes ob 8.23 so policisti v Novi Gorici ustavili 35-letnega voznika avtomobila in v postopku ugotovili, da je vozil v času v času izrečenega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Prav tako je bil vozniku odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je 35-letnik odločno odklonil. Prometni policisti so mu vozilo zasegli, hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano