Policisti v koprskem lokalu prekinili zabavo

Koprski policisti so v soboto zvečer, malo pred 22. uro, prekinili rojstnodnevno zabavo, ki so si jo privoščili v enem od gostinskih lokalov ob Šmarski cesti v Kopru.

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

PRIMORSKA > Bilo je že malo pred 22. uro, policijska ura je torej že veljala, ko so se policisti peljali po Šmarski cesti v Kopru in opazili, da se v enem od lokalov v nizu poslovnih prostorov nasproti srednje tehniške šole oziroma hipermarketa nekaj dogaja. Spomnimo, gostinski lokali so že več mesecev zaprti, dovoljena je le take away (vzemi s seboj) ponudba ali dostava na dom. Prav tako ni dovoljeno druženje.

Že od daleč so opazili, da je v lokalu več ljudi. Med postopkom so našteli 14 gostov iz Kopra in okolice, Izole in Pirana. Čeprav bi moral biti lokal zaprt, so v njem stregli pijačo. Policisti so kmalu ugotovili, da gre za rojstnodnevno zabavo. V lokalu je bil tudi najemnik lokala. Gostje pa seveda niso uporabljali zaščitnih mask ... Policisti so najemnika lokala in njegove goste pozvali, naj takoj končajo z zabavo in se razidejo, kar so tudi upoštevali. Gostinski lokal pa so zaprli.

Sobotno praznovanje rojstnega dneva bo tako za vse precej zasoljeno, saj jim bodo policisti poslali plačilne naloge zaradi kršenja zakona o nalezljivih boleznih, najnižja globa za prekršek je 400 evrov, plačilni nalog si je prislužil tudi najemnik lokala. Zdravstvenemu inšpektoratu bodo predlagali, da proti najemniku uvede postopek tudi po njihovih pristojnostih. Menda naj bi policisti preverjali tudi morebitne druge kršitve, ki so se dogajale na zabavi.

V moškega je nameril pištolo

V petek ob 18. uri je policist na poti iz službe domov na Ljubljanski cesti v Postojni opazil moškega, ki je proti drugemu moškemu uperil pištolo. Policist je ustavil vozilo in zakričal, osumljeni pa je pobegnil. Poklical je dodatne patrulje in takoj so pričeli z iskanjem. Osumljenega Postojnčana so izsledili in prijeli v centru Postojne, zasegli so mu plinsko pištolo z naboji in manjši PVC paketek s posušenimi rastlinskimi delci. Ugotovili so, da je od moškega iz Planine zahteval vozilo. 46-letnega Postojnčana so odpeljali v bolnišnico v Ljubljano, sledi pa mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje ropa. Zaradi uporabe plinske pištole na javnem kraju bodo policisti vodili prekrškovni postopek.

Vlomili v frizerski salon v Portorožu

V petek je nekdo vlomil v frizerski salon v Portorožu in ukradel nekaj denarja.

V Novi vasi so ukradli mlin

V Novi vasi je v soboto nekdo vlomil v gospodarsko poslopje. Ukradel je mlin za mletje žita s krožno žago, vreden 400 evrov.

Prišlo je do okvare na turbini motorja

V soboto ob 12.24 je bila policija obveščena, da je v predoru Kastelec v smeri proti Kopru zagorelo vozilo. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je na avtomobilu 44-letne voznice prišlo do okvare na turbini motorja, posledično pa je bilo zelo veliko dima. Poškodovan ni bil nihče. Promet je bil ponovno sproščen ob 13.22.

Na bencinskem servisu nadlegoval uslužbenko

V soboto ob 14.45 je bil sprožen tihi alarm na enem od bencinskih servisov v Kopru. Policisti so na kraju ugotovili, da je moški nadlegoval zaposleno in se nikakor ni hotel odstraniti. Od nje je zahteval artikle, ki jih ne prodajajo. Po prihodu varnostnika na kraj se je umiril. Policisti so 40-letniku kljub temu izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so ga policisti opozorili, naj ne vozi, vendar je sam povedal, da si bo zagotovil prevoz do doma. Med nadzorom prometa je patrulja na Istrski cesti v Kopru kasneje zaustavila istega 40-letnika, ki mu je alkotest pokazal 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Kolesarila po predoru in snemala

V ponedeljek ob 2. uri je bila policija obveščena, da v predoru Markovec dva mladostnika vozita oziroma vijugata s kolesi in se pri tem snemata. Policisti so izsledili 18-letnika iz Kamnika in 16-letnico iz Cerknice. Fantu so izdali plačilni nalog po 30/1 ZPrCP, po Zakonu o osebni izkaznici in po ZNB, dekletu pa sledi obdolžilni predlog po ZPrCP in ZNB.

Avto so mu zasegli

V soboto ob 21.45 so policisti v Parecagu zasegli avto 34-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je bil pozitiven na hitrem testu za prepovedane droge. Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je odklonil. Sledi obdolžilni predlog. Za voznika in njegovega sopotnika pa so policisti izdali še plačilni nalog po ZNB (druženje v osebnem vozilu brez zaščitnih mask).

Vozili pod vplivom alkohola

V soboto ob 2. uri so policisti v Izoli ustavili 58-letno voznico avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa ji je pokazal 1,76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega ima vozilo pretečeno registracijo. Zaradi kršitve ji bo izdan plačilni nalog, za ostale kršitve ji sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 1. uri so policisti v Sečovljah ustavili avto. 30-letnemu Pirančanu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V soboto ob 21.10 so policisti v Sežani ustavili avto, ki ga je vozil 44-letni domačin. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

Strokovni pregled je odklonil

V nedeljo ob 11. uri so v Kopru ustavili 35-letnega voznika iz Škofij, ki mu je alkotest pokazal 0,0 hitri test na mamila pa je odklonil. Odrejen je bil strokovni pregled, ki ga je odklonil. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Vozil brez vozniškega dovoljenja

Zjutraj so policisti v Zazidu ustavili voznika avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Nelegalno v Slovenijo

V nedeljo popoldne so policisti v Zabičah ustavili avto, ki ga je vozil 34-letni državljan Kosova, z dovoljenjem za prebivanje v Avstriji. V vozilu je imel še dva državljana Kosova, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Vozniku sledi kazenska ovadba.

Vlomili v gostinski lokal v Šempetru pri Gorici

Danes zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Šempetru pri Gorici.spl Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času od 7. januarja letos dalje do prijave kaznivega dejanja Policiji vlomil skozi stranska vrata lokala in si s pulta prilastil 50 evrov gotovine. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zasegli so ji sumljivo rastlino

Včeraj zgodaj zvečer so policisti v Šempetru pri Gorici 18-letni ženski v postopku zasegla manjšo količino posušene zelene rastline. Ker je obstajal sum, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, so ji posušeno zeleno rastlino zasegli in poslali v nadaljnjo analizo. Če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper 18-letnico uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Srni skočili na cesto

Včeraj zvečer so policisti v bližini naselja Kamno obravnavali povoženje srne. Z ogledom kraja prometne nezgode je bilo ugotovljeno, da je voznica vozila iz naselja Idrsko proti Tolminu. Med vožnjo ji je z desne strani pred avtomobil skočila srna in vanjo trčila. Po trku z divjadjo je na osebnem avtomobilu nastala škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti v soboto dopoldne obravnavali povoženje srne na območju naselja Gradišče pri Vipavi. Po trku je na vozilu nastala škoda, srna je po trku s kraja pobegnila neznano kam. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Vozilo je zdrsnilo po strmi brežini

Policisti so v soboto ob 21.49 na območju vasi Gore je osebno vozilo zapeljalo v globel. Ugotovljeno je bilo, da je voznica avtomobila v omenjenem naselju parkirala na dovozni poti k eni od tamkajšnjih hiš ob robu strme brežine, pri tem pa je pozabila potegniti ročno zavoro, in odšla v stanovanjski objekt. V tem času je osebno vozilo zdrsnilo približno 200 metrov po strmi brežini in obstalo med drevesi. Voznici je bil izdan plačilni nalog. Prav tako so zoper voznico ukrepali zaradi kršitve določil zakona o nalezljivih boleznih.

Vozil je pijan

Policisti so v soboto ob 20.55 v Šempetru pri Gorici ustavili 42-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na parkirišču oplazil vozilo

V soboto dopoldne so prometni policisti v naselju Bilje obravnavali prometno nezgodo s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je starejši voznik osebnega vozila s parkirišča ene od trgovin z vozilom zapeljal vzvratno in pri tem z zadnjim delom svojega vozila oplazil drugi parkiran avtomobil. Po trčenju je starejši voznik najprej ustavil in se kasneje s kraja odpeljal, ne da bi o nesreči obvestil upravičenca do podatkov ali o tem obvestili policijo. Prometni policisti so povzročitelja izsledili, zaradi kršitev prometne zakonodaje mu bo izdan plačilni nalog.

Vozilo je obstalo na polju

Včeraj zjutraj so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila. Po prvih podatkih je vozila po glavni cesti iz Kobarida proti Bovcu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v ovinku izgubila oblast nad vozilom in po nekaj metrih vožnje z vozilom trčila v obcestni zid, nato pa je njeno vozilo odbilo in drselo po brežini ter na koncu obstalo na bližnjem polju. Voznica se v prometni nezgodi ni poškodovala, na vozilu je nastala škoda. Bovški policisti bodo v zvezi z nezgodo glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.


Najbolj brano