V Bertokih naj bi vnukinja ubila babico

Policiste je včeraj ob 19.42 poklical moški, ki je v Bertokih na domu našel mrtvo 85-letno žensko. Zdravnik je na kraju potrdil smrt. Po neuradnih informacijah naj bi vnukinja ubila svojo babico.

Policisti danes nadaljujejo preiskavo sinočnjega uboja 85-letnice v 
Bertokih. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Policisti danes nadaljujejo preiskavo sinočnjega uboja 85-letnice v Bertokih. Foto: Tomaž Primožič/FPA

BERTOKI > Tragični dogodek je pretresel krajane Bertokov, posebej bližnje sosede. Po njihovih pričevanjih je včeraj okrog 19.30 k 85-letnici prišla njena hči in ji prinesla hrano. Ko je vstopila v hišo, je najprej stekla v kuhinjo ugasnit štedilnik, kjer so se v lončku kuhala jajca. Šele zatem je zagledala negibno mamo in stekla iz hiše.

Vstopil je sosed in na tleh zagledal žensko. Izgubila je precej krvi, na vratu je opazil dve rani. Takoj je poklical policijo. Glede na to, da je bil ob prihodu njene hčere lonček z jajci še na štedilniku, sosed sklepa, da je do tragedije prišlo malo pred tem.

Sicer pa so v vasi že dlje časa vedeli, da ima vnukinja psihične težave. Nekateri sosedje se spominjajo napada pred nekaj leti in takrat se je odselila od babice. Pred kratkim, povedo, se je vrnila z zdravljenja.

V vasi jo poznajo kot zelo prijazno, klepetavo dekle, ki vsakemu nameni pozornost, se pogovori o vsakdanjih stvareh ali postane na obisku. Po drugi strani so vedeli, da se za tem skrivajo hude psihične težave, zaradi katerih se je tudi zdravila.

Vaščani pravijo, da je kljub temu, da je njeno zdravje pešalo, 85-letnica lahko skrbela sama zase. Bila je spoštovana, družabna članica lokalne skupnosti.

Kriminalisti so območje, kjer se je zgodila družinska tragedija, sinoči omejili s trakom in opravili ogled kraja. Ugotovili so, da gre za sum storitve kaznivega dejanja uboja.

Tam so bili do poznega in ponoči so na podlagi intenzivnega zbiranja obvestil pridržali eno osebo.

Zbiranje dokazov in ostala preiskovalna dejanja še potekajo, zato v tem trenutku javnosti ne morejo posredovati podrobnejših informacij.

Doslej so policisti z ogledom kraja dejanja ugotovili, da je bil za uboj uporabljen oster predmet. 31-letne osumljenke za zdaj še niso zaslišali, ostaja pa v policijskem pridržanju, je danes popoldne povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Koper Dejan Grandič. Po njegovih besedah za zdaj ne kaže, da bi bila pri dejanju udeležena še kakšna druga oseba. Motiv za njeno dejanje še ni znan, je še dodal Grandič.


Najbolj brano