Truplo več mesecev pogrešane 25-letnice iz Nove Gorice našli v morju blizu Trsta

Dobre tri mesece od dneva, ko so potapljači iz morja, približno 500 metrov od obale v bližini Miramarskega gradu, potegnili truplo mlajše ženske, so novogoriški policisti od italijanskih varnostnih organov dobili rezultate obdukcije. Ta je potrdila, kar so sumili že vse od junija - v morju so našli pogrešano 25-letno Novogoričanko Karin Furlan.

Truplo pogrešane 25-letnice iz Nove Gorice  so 6. junija letos našli 
v morju v neposredni bližini Miramarskega gradu.   Foto: Leo Caharija
Truplo pogrešane 25-letnice iz Nove Gorice so 6. junija letos našli v morju v neposredni bližini Miramarskega gradu.  Foto: Leo Caharija

TRST > Novogoriški policisti so danes preklicali iskanje pogrešane 25-letne Karin Furlan iz Nove Gorice. Starši so jo nazadnje videli 11. decembra lani, nato pa se je za njo izgubila vsaka sled. Policisti so že decembra prečesali dobršen del Nove Gorice in okolice, potapljači pa so pregledali reko Sočo od Solkana do meje z Italijo.

Kljub intenzivnemu zbiranju obvestil v Sloveniji, številnim iskalnim akcijam na širšem območju novogoriške policijske uprave in zaprosilom italijanskim varnostnim organom so truplo pogrešane našli šele 6. junija v morju pri Grljanu, približno 500 metrov od obale v bližini Miramarskega gradu nedaleč od Trsta.

“V ponedeljek smo od italijanskih varnostnih organov prejeli uradno obvestilo o potrditvi identitete ženskega trupla, ki so ga 6. junija našli v morju blizu Trsta v neposredni bližini Miramarskega gradu,” je danes potrdil Dean Božnik, tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave. “Po dosedanjih podatkih preiskave italijanskih in slovenskih varnostnih organov glede okoliščin njene smrti niso ugotovili znakov, ki bi kazali, da je umrla nasilne smrti,” je dodal.

Truplo mlajše ženske je junija, približno 500 metrov od obale, kamor so ga najverjetneje prinesli morski tokovi, opazil jadralec, ki je obvestil službe za iskanje in reševanje na morju. Kot je poročal Primorski dnevnik, so potapljači iz vrst tržaških gasilcev truplo potegnili iz morja, zdravnik sodne medicine pa je ugotovil, da je v morju verjetno plavalo nekaj tednov, zato je bilo v slabem stanju.

Nato je opravil obdukcijo, da bi ugotovil, kdo je utopljenka. O najdbi so takoj obvestili slovenske in hrvaške varnostne organe, ki so jim posredovali podatke o pogrešanih osebah, ki bi ustrezale opisu. Obvestili so tudi Interpol, preko katerega je mogoč vpogled v širšo podatkovno bazo vzorcev DNK.


Najbolj brano