Tovornjak se je zagozdil

Včeraj ponoči so policiste in gasilce poklicali iz Nove vasi nad Dragonjo. Tam se je namreč malo pred enajsto uro zvečer s tovornjakom zagozdil voznik iz Bosne in Hercegovine. Gasilci so mu pomagali iz pasti, policisti pa so ga nato pospremili do Dragonje in ga oglobili.

Voznik tovornjaka iz Bosne in Hercegovine je očitno spregledal znake 
in se ponoči pripeljal do Nove vasi (fotografija je simbolična). Foto: arhiv pn
Voznik tovornjaka iz Bosne in Hercegovine je očitno spregledal znake in se ponoči pripeljal do Nove vasi (fotografija je simbolična). Foto: arhiv pn

NOVA VAS > Policiste so iz Nove vasi nad Dragonjo poklicali v torek, nekaj minut pred 23. uro. Po prvih informacijah domačinov se je tovornjak zaletel v hišo in se zagozdil. V vasi pa so policisti nato ugotovili, da je 49-letni voznik iz Bosne in Hercegovine v Dragonji zapeljal na ozko lokalno cesto proti Sv. Petru in nato nadaljeval z vožnjo proti Novi vasi. Tam je v ovinku pri cerkvi z vozilom oplazil klimatsko napravo na stanovanjski hiši in obstal.

V Novo vas so prišli tudi koprski poklicni gasilci, ki so jim najprej sporočili, da se je tovornjak zaletel v hišo. A se je izkazalo, da se je naslonil na hišo in zagozdil v klimatsko napravo. Gasilci so odstranili klimatsko napravo in tako sprostili pot tovornjaku. Območje so razsvetljevali in vozniku pomagali pri manevriranju.

Policisti so nato tovorno vozilo pospremili do Dragonje. 49-letnega voznika so oglobili zaradi več prekrškov, saj ni upošteval prometnega znaka, da je vožnja po ozki in ovinkasti cesti dovoljena le za lokalni promet, prav tako ni upošteval znaka z omejitvijo prometa do 7,5 tone, spregledal pa je tudi prometno signalizacijo, ki opozarja na zožitev.


Najbolj brano