Risali bodo proti petardam

Prvo risbico so narisali sami, zdaj pa čakajo risbice ostalih, predvsem otrok. Policijska uprava Koper do 20. decembra pričakuje risbe otrok in ostalih z naslovom “Bodi zvezda, ne meči petard”. Najboljših 30 bodo tudi nagradili.

Prvo risbico so  narisali kar sami na koprski policijski upravi.  Foto: PU Koper
Prvo risbico so narisali kar sami na koprski policijski upravi.  Foto: PU Koper

KOPER > Tako kot vsako leto bo policija tudi letos pripravila razne akcije proti uporabi pirotehničnih sredstev, zaradi vseh omejitev pa so se na koprski policijski upravi odločili, da bodo otroke in ostale povabili k ustvarjanju na temo “Bodi zvezda, ne meči petard”. Čeprav bo posebna, je tudi letošnja akcija namenjena preprečevanju uporabe petard in ostale pirotehnike in osveščanju o nevarnostih pirotehnike, seveda predvsem mlajših.

Namesto običajnih akcij so letos v Kopru objavili javni natečaj, s katerim vabijo vse, predvsem pa otroke, k ustvarjanju risbic ali slik na temo preprečevanja uporabe petard. “Letos si ognjemet lahko narišemo,” se glasi slogan natečaja. Odprt je od 23. novembra in bo trajal do 20. decembra, do takrat bodo namreč na koprski policijski upravi zbirali izdelke.

Na natečaju lahko sodelujejo tako odrasli kot otroci, so pa s policije k sodelovanju izrecno povabili vse osnovne šole. Svoje risbice lahko avtorji pošljejo po običajni pošti na naslov policijske uprave Koper (Ukmarjev trg 6, Koper) s pripisom “za fotonatečaj”, prek aplikacije messenger in facebook strani koprske policijske uprave (www.facebook.com/policijaKP) ali po elektronski pošti pukp.petarde@policija.si.

Avtor mora ob izdelku pripisati svoje polno ime, starost, naslov in se strinjati s pravili natečaja. Ta pa pravijo, da lahko policija njihovo risbico uporabi za promocijo te akcije na svojih straneh. Vsak avtor lahko nariše več risbic in si mora shraniti kopijo ali fotografijo, s katero bo lahko kasneje dokazal svoje avtorstvo.

Na koncu akcije bodo na policiji izbrali 30 risbic, katerih avtorje bodo nagradili s praktičnimi nagradami v vrednosti 42 evrov. “Vse zainteresirane, predvsem pa otroke, torej vabimo k ustvarjanju risbic, s katerimi upamo, da bomo tudi letos seznanili veliko otrok z nevarnostmi uporabe petard in ostalih pirotehničnih sredstev,” je poudarila AnitaLeskovec s koprske policijske uprave.


Najbolj brano