Redarji in policisti zoper kršitelje prepovedi javnega zbiranja

Policisti z območja, ki ga pokriva PU Koper, in občinski redarji so v minulih dneh prejeli nekaj prijav o nedovoljenem zbiranju na javnih krajih. V vseh primerih je šlo za manjše število oseb, ki so se bodisi razšle že pred prihodom policije ali pa so upoštevale opozorilo.

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

PRIMORSKA > Postojnski redarji so v petek popoldan prejeli obvestilo o otrocih, ki igrajo nogomet, po opozorilu redarjev so se razšli. Podobno se je zgodilo tudi na igrišču na Šaredu.

Stanovalci pred blokom

V petek zvečer je policija prejela obvestilo, da se v Podgradu stanovalci zbirajo pred blokom. Seznanili so jih z odredbo o prepovedi zbiranja na javnih krajih in po opozorilu so kraj zapustili.

Niso navedli razloga druženja

V nedeljo popoldan se je zbirala mladina v Prisojah. V postopku so policisti identificirali štiri osebe, nihče ni navedel razloga zadrževanja na javnem kraju. Vsi so bili napoteni domov, zoper njih bo na Zdravstveni inšpektorat RS podan predlog zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih.

“Ne zadržujte se na javnih krajih. Odredbo moramo vsi dosledno upoštevati, saj bomo le tako lahko preprečili širjenje virusa. Svetujemo, da se tudi starši temeljito pogovorite s svojo mladino o pomenu teh omejitev,” poziva policija.

Spor v vrsti pred trgovino, piknik v lovski koči ...

V petek dopoldan sta se v vrsti pred trgovino v Sežani skregala občana. Enemu so izdali plačilni nalog. V soboto zvečer pa so policisti dobili obvestilo, da več mladostnikov v Hrvatinih posluša glasno glasbo in kriči.

Tudi v lovski koči Divača naj bi imeli piknik, vendar so se zbrani pred prihodom policije na kraj razbežali. Zvečer so praznovali v hiši v Škocjanu, tudi tam so bili opozorjeni.

Grozil mu je z motorko

V Vanganelu je sosed grozil mladoletnemu sinu prijavitelja z ugasnjeno motorno žago. Podal je predlog za pregon, po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje.

Druženje voznikov tovornjakov

V soboto zvečer naj bi v Sežani na terminalu popivali in poslušali glasbo vozniki tovornih vozil, s tem pa so motili ostale - opozorjeni so bili po veljavni uredbi o prepovedi zbiranja ljudi na javnem kraju zaradi epidemije.

Zabavo so prekinili

Zvečer so imeli zabavo v Ilirski Bistrici. 36-letniku so izdali plačilni nalog, zabavo so prekinili.


Najbolj brano