Prikolica je bila ukradena

Včeraj ob 13.50 so policisti na počivališču Fernetiči - jug ustavili tovorno vozilo znamke mercedes 311CDI, registrskih številk Švice, s pripeto počitniško prikolico. Za počitniško prikolico je voznik, 27-letni državljan Švice, izročil prometno dovoljenje.

 Foto: PU Koper
Foto: PU Koper

PRIMORSKA > Pri pregledu so ugotovili, da prometno dovoljeno in registrska tablica ne pripadata tej počitniški prikolici, pri preverjanju številke šasije pa so v računalniških evidencah policije ugotovili še to, da je med ukradenimi vozili. Pri natančnem pregledu vozniškega dovoljenja Švice so še ugotovili, da gre za popolni ponaredek, prav tako je imel voznik pri sebi ukradeno osebno izkaznico. Državljana Švice so pridržali, sledi mu kazenska ovadba.

Z ogledalom kamperja trčil v kiosk

Včeraj popoldne je pripeljal na mejni prehod Sočerga državljan Nemčije s kamperjem. Na mejnem prehodu je s stranskim ogledalom trčil v kiosk in razbil svoje stransko steklo, letvica avtodoma pa je 43-letni sovoznici, ki je imela noge na armaturni plošči, porezala nogo. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Kolesarka izsilila prednost

Včeraj popoldne so policiste iz postojnskega zdravstvenega doma obvestili, da je pri njih na oskrbi poškodovana kolesarka. Policisti so ugotovili, da je 20-letna kolesarka izsilila prednost 60-letni voznici avtomobila. Izdali so ji plačilni nalog.

Nedovoljeno čez mejo

Na območju koprske policijske uprave so policisti od četrtka do danes obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Obravnavali so devet državljanov Egipta, štiri državljane Sirije, dva državljana Bangladeša ter državljana Pakistana in Kosova. Ena oseba je zaprosila za azil, ena oseba je bila so nastanjena v Center za tujce, ostali pa bodo vrnjeni hrvaški policiji danes, po zaključenih postopkih.

Policisti policijske postaje Ilirska Bistrica obravnavajo 32-letnega državljana Palestine z urejenim statusom v eni od evropskih držav in 25-letnega državljana Norveške, ker naj bi 14 tujcem pomagala pri nezakonitem vstopu v državo, so sporočili s Policijske uprave Koper. Oba voznika bodo kazensko ovadili.


Najbolj brano