Prehitra 81-letnica

Sobotna vožnja se ni končala po načrtih 81-letne voznice in 66-letnega voznika. Trčila sta v Gradišču pri Vipavi, nesreča pa je razkrila še, sicer ne prav visoko, opitost voznika. Ona bo plačala za nesrečo, on pa za nekaj kozarčkov preveč.

 Foto: Daniel Novakovic/STA
Foto: Daniel Novakovic/STA

GRADIŠČE PRI VIPAVI > Nesreča se je zgodila v soboto nekaj minut pred enajsto uro dopoldne, ko sta se v Gradišču pri Vipavi srečala dva voznika. Pri tem je bila po ugotovitvah policistov 81-letna voznica nekoliko prehitra, tako da je z avtom trčila v 66-letnega voznika. Gospa se je ob trku tudi lažje poškodovala, zato so jo na kraju oskrbeli ajdovski reševalci in jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Po prvih podatkih njene poškodbe niso hude.

Na kraj so prihiteli na pomoč tudi ajdovski poklicni gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče, posuli razlite tekočine z vpojnim sredstvom in pomagali reševalcem. Policisti so na kraju z alkotestom preskusili oba voznika in ugotovili, da je 66-letnik spil kakšen kozarec ali dva preveč. Napihal je namreč 0,38 miligrama (0,79 promila) alkohola, zaradi česar ga bo prav tako čakalo plačilo kazni.


Najbolj brano