Po kraji so v koprski trgovini zapele pesti

Včeraj popoldne je v eni od koprskih trgovin 41-letnik vzel artikel, zatem pa odšel mimo blagajne, ne da bi plačal. Pri tem ga je ustavila varnostnica, s katero pa se ni želel ukvarjati in je večkrat zamahnil proti njej. V to se je vmešal še 40-letni moški, ki se je z osumljenim pričel pretepati.

Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay
Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay

PRIMORSKA > Varnostnica je moška poskušala ločiti. Po prihodu policistov in zdravnikov na kraj, so reševalci odpeljali varnostnico in 41-letnika na pregled v izolsko bolnišnico. Moškima so policisti izdali plačilni nalog, za 41-letnika pa sledi tudi kazenska ovadba za kaznivo dejanje roparske tatvine.

V ducatu 17 Iračanov

Včeraj, ob 20.30, so policisti v bližini Averja ustavili kombi znamke fiat ducato s slovensko registrsko številko, ki ga je vozil 32-letni državljan Črne Gore. V vozilu je bilo še 17 državljanov Iraka, ki so mejo prestopili nezakonito. Postopki še potekajo.

Vlomilski pohod v Luciji

Ponoči so bili v Luciji na delu nepridipravi, ki so vlomili v več prodajaln in odnesli tako prodajne artikle kot tudi gotovino. Policisti zbirajo obvestila.

V delovni nezgodi v gozdu nad Predmejo se je poškodoval mlajši moški

V torek, ob 13.21, so policisti prejeli obvestilo iz Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica, da se je pri delu v gozdu na območju Golakov nad Predmejo poškodoval 24-letni moški (poškodba noge). Ta je opravljal dela v gozdu skupaj z drugim mlajšim sodelavcem, oba sta med delom uporabljala zaščitno opremo. Kasneje so na kraju posredovali reševalci GRS Tolmin - skupina Ajdovščina, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in z vrvno tehniko spustili do reševalnega vozila, kjer so ga v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem NMP ZD Ajdovščina. 24-letnika so nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča in Državnega tožilstva v Novi Gorici) je policija o nesreči pri delu v gozdu obvestila tudi delovno inšpekcijsko službo.


Najbolj brano