Pes zbežal, ženska grizla

Nemirna 29-letnica iz Slovenj Gradca ni hotela ubogati ukaza redarjev, naj psa pasme pitbul priveže na povodec, ampak je redarja nekajkrat brcnila in ga nato še ugriznila. Umirili so jo šele policisti, ki so jo pridržali. Razgrajala je tudi v celici na policijski postaji, na pomoč so poklicali celo zdravnika. Pes je ob začetku napetosti zbežal, ko so jo v soboto zjutraj izpustili, ga je morala lastnica še iskati.

Pitbul jezne Korošice je bil po mnenju očividcev pametnejši od lastnice. (fotografija je simbolična) Foto: Profimedia
Pitbul jezne Korošice je bil po mnenju očividcev pametnejši od lastnice. (fotografija je simbolična) Foto: Profimedia

PORTOROŽ > Nenavaden dogodek se je začel zapletati v petek zvečer, ko se je po Portorožu sprehajala mladenka, ob njej pa je brez povodca tekal njen pes pasme pitbul. Sprehajalko sta srečala občinska redarja in jo opozorila, naj svojega psa pripne na povodec. Tega pa mladenka ni hotela storiti. Menda naj bi redarjema zabrusila, da povodca niti nima in da psa ne bi pripela nanj, tudi če bi ga imela.

Redarja sta se ji nato približala, ženska pa je enega od njiju trikrat brcnila v mednožje, ko je je prijel, da bi jo umiril, pa še nekajkrat močno ugriznila v podlakt desne roke. Redarja sta takrat že poklicala na pomoč policiste, ki so prišli na kraj hitro in še sami poskušali umiriti razjarjeno žensko. Pa se niti potem ni hotela pomiriti in policistom ni hotela posredovati dokumentov, za povrh pa je zmerjala tudi njih.

Policistom je bilo kmalu dovolj potrpljenja, zato so žensko prijeli in jo pridržali. Ugotovili so, da gre za 29-letnico iz Slovenj Gradca. V postopku so pri njej našli tudi približno gram posušenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da je konoplja. Delce so poslali na analizo, jezno žensko pa v celico na policijsko postajo v Lucijo. Še prej so ji odredili strokovni pregled, ki bo odgovoril na vprašanja, katere substance so jo pripravile do tako nevrotičnega stanja.

Slovenjgradčanki pa niti po pridržanju in strokovnem pregledu ni bilo dovolj razgrajanja. Kričala in razbijala je tudi v celici, zato so policisti poklicali dežurnega zdravnika. Ta jo je na policijski postaji pregledal in šele po njegovem prihodu se je vsaj za silo pomirila. V celici naj bi razbila kotliček za splakovanje školjke.

V soboto ob štirih zjutraj so jo policisti nato izpustili iz pridržanja in se od nje poslovili s tremi kaznimi zaradi kršenja javnega reda in miru. Zaradi izzivanja k pretepu so ji izrekli 250, zaradi prepiranja in kričanja na uradno osebo 420 in zaradi neupoštevanja ukazov uradne osebe 330 evrov kazni. Zoper njo so spisali še dve kazenski ovadbi; prvo zaradi preprečitve uradnega dejanja in drugo zaradi groženj.

Lastnica naj bi se v soboto zjutraj takoj odpravila iskat svojega psa, zaradi katerega je tudi pristala v pridržanju. Čeprav gre za pitbula, je pes očitno mirnejši od lastnice, saj je že ob prvem prepiru z redarji zbežal s kraja in se ni več vrnil. Ali ga je v soboto našla, policisti ne poročajo. Če bi ostal na kraju, bi morali zanj poskrbeti policisti in delavci zavetišča za živali, kamor bi ga začasno tudi nastanili.


Najbolj brano