Osumljenca za umor Vrtojbenca privedli na sodišče

Na novogoriško okrožno sodišče so kriminalisti danes privedli 23-letnika in 41-letnika, ki sta osumljena umora 43-letnega Vrtojbenca.

Osumljenca za umor 43-letnega Vrtojbenca so kriminalisti danes 
privedli k preiskovalnemu sodniku.
Osumljenca za umor 43-letnega Vrtojbenca so kriminalisti danes privedli k preiskovalnemu sodniku. 

NOVA GORICA > Kot smo poročali, je v šempetrski bolnišnici v sredo zaradi hudih poškodb umrl 43-letni Valter H. doma iz Vrtojbe, ki je bil žrtev brutalnega pretepa. Po naših podatkih so ga v ponedeljek našli v nezavesti na območju opuščenega Ideala, kjer se sicer zbirajo odvisniki od prepovedanih drog in ljudje iz drugih marginaliziranih skupin. Poškodbe so bile tako hude, da mu ni bilo več pomoči. V sredo so iz šempetrske bolnišnice policiste obvestili, da je moški, ki so ga tja pripeljali hudo poškodovanega, umrl. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča je odredil sodno obdukcijo.

Osumljena sta stara znanca policije

Iz novogoriške policijske uprave so danes sporočili, da sta kaznivega dejanja osumljena dva moška, stara 23 in 41 let, oba s severne Primorske.

Na podlagi ugotovitev kriminalistične preiskave in zbranih dokazov so kaznivo dejanje uboja prekvalificirali v hujšo obliko, v kaznivo dejanje umora. “Oba osumljenca sta stara znanca policije, saj smo ju v preteklosti že obravnavali za različna kazniva dejanja,” je sporočil tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik.

Kriminalisti so jima v sredo odvzeli prostost in ju pridržali v policijskih prostorih, danes pa so ju s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora danes privedli in izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.


Najbolj brano