Našli ukraden kamion z ukradenimi stroji

Včeraj okoli 11. ure so na makadamski poti ob cesti pred naseljem Male Žablje našli tovorno vozilo, na katerem je bilo naloženih več gradbenih strojev, motornih žag, vodnih črpalk in drugega.

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Policisti so ugotovili, da je bilo tovorno vozilo pred kratkim ukradeno eni od gospodarskih družb v okolici Ajdovščine. Prav tako so ugotovili, da je bilo naloženo različno gradbeno orodje, ukradeno z gradbišča v Ajdovščini na škodo drugi gospodarski družbi. Po zaključenem postopku so tako tovorno vozilo kot ukradene predmete vrnili lastnikom. O primeru je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Strokovni pregled je odločno odklonila

Včeraj ob 17.24 so policisti v Rožni Dolini pri Novi Gorici ustavili 23-letno voznico avtomobila, državljanko Italije in ji v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog.

Rezultat je bil pozitiven na prepovedano drogo kanabis, zato ji je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonila. Kršiteljici iz sosednje Italije je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper voznico je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Trčili v divjad

Danes zjutraj je bila policija obveščena o povoženju srne na cesti med Volčjo Drago in Bukovico. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so prometni policisti včeraj zgodaj zvečer obravnavali povoženje srne tudi na hitri cesti med priključkom Šempeter pri Gorici proti Vogrskemu, blizu počivališča Šempas. Po trčenju s srno je na avtomobilu nastala škoda, divjad je na kraju poginila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.


Najbolj brano