Našli ukraden berlingo

Na Ferrarski ulici v Kopru so policisti v petek dopoldne našli ukradeno osebno vozilo citroen berlingo, ki je bilo pred več meseci ukradeno v Ljubljani. Vozilo so zasegli in ga vrnili lastniku. Sledi kazenska ovadba.

 Foto: Daniel Novakovic/STA
Foto: Daniel Novakovic/STA

PRIMORSKA > Na Bivju sta se v petek zjutraj sprla moška. Med prepirom je 35-letnik s solzivcem pošprical drugega moškega in nato zbežal s kraja. Policisti so ga kasneje izsledili in mu izdali plačilni nalog.

Zasačili so ga pri telefoniranju med vožnjo in s konopljo

Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so piranski policisti na Valeti zaustavili 34-letnega voznika osebnega vozila fiat panda. Med postopkom so pri vozniku našli še manjšo količino konoplje, ki so jo zasegli. Zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo si je prislužil plačilni nalog, zardi posesti prepovedane droge pa bo zoper njega uveden hitri postopek z odločbo.

Vozila brez izpita

V Dragonji so policisti ustavili voznico osebnega vozila BMW, ki je avto vozila brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli, zoper njo pa sledi obdolžilni predlog.

Na motorju brez izpita

V Izoli so policisti v petek 20-letnemu domačinu zasegli kolo z motorjem piaggio zip 50, saj ga je vozil brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Partnerja sta se sprla

Koprski policisti so v petek zvečer intervenitarali v Sv. Antonu, kjer sta se sprla partnerja. Med prepirom sta kršila določila zakona o varstvu javnega reda in miru, zato so obema izdali plačilni nalog.

Pijan za volanom

V petek zvečer so izolski policisti ustavili 44-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, zagovarjal se bo pred sodnikom za prekrške.

Družili so se, pa še preglasni so bili

V Parecagu je domačin skupaj z več osebami v petek praznoval svoj 20. rojstni dan. Udeleženci zabave so kršili nočni mir in počitek, zato so tam intervenirali policisti. Organizatorju zabave so izdali plačilni nalog, zoper vse udeležence pa sledi tudi prekrškovni postopek zaradi kršenja odloka o prepovedi zbiranja.

Vlomili v trgovino

V soboto ponoči je nekdo vlomil v trgovino z elektro materialom v Luciji. Neznanec je s kamnom razbil steklo na vhodnih vratih in iz notranjosti ukradel 80 evrov. Policisti za storilcem še poizvedujejo, po preiskavi bodo spisali kazensko ovadbo.

Našel topovsko granato

Iz Gabrovice pri Komnu so policisti v soboto dopoldne prejeli klic 73-letnega moškega, ki je doma pri podiranju zidu našel neeksplodirano topovsko granato. Nevaren predmet je na kraju prevzel pirotehnik Civilne zaščite iz Nove Gorice, ki bo poskrbel za varno uničenje granate.

Pijan se je opotekal po cesti

Piranski policisti so v soboto zgodaj zvečer v Parecagu izsledili 36-letnega domačina, ki se je močno pijan opotekal po cestišču. Pospremili so ga na varno in mu izdali plačilni nalog.

Žalil svoje bližnje

V nedeljo ob 15. uri so policisti obravnavali kršitev javnega reda v Lucanu. 23-letni moški se je tam nasilno in drzno vedel ter žalil svoje bližnje, zato so mu izdali plačilni nalog.

Pijan ustavil v odstavni niši v predoru

Koprski prometni policisti so v nedeljo okrog 18.30 posredovali na avtocesti v predoru Dekani. V odstavni niši predora je namreč bil 55-letni voznik kolesa z motorjem. Preizkus alkoholiziranosti mu pokazal 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ugotovili tudi, da moped ni bil registriran, poteklo mu je tudi zavarovanje. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Sam vpleten v prometno nesrečo

V Kopru je v nedeljo zvečer prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen 57-letni Koprčan. Policisti so na kraju ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, alkotest in strokovni pregled pa je odklonil. Zaradi kršitve zakonodaje so mu avtomobil chevrolet lacetti zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vozil kljub prepovedi

V ponedeljek nekaj minut po 1. uri so policisti na izolski obvoznici ustavili 47-letnika, za katerega so ugotovili, da je vozil osebni avtomobil citroen berlingo v času veljavnosti ukrepa prepovedi vožnje. Vozilo so mu zasegli. Policisti bodo za to kršitev na sodišče podali obdolžilni predlog. Zdravstvenemu inšpektoratu pa bodo predlagali prekrškovni postopek, saj se je moški neupravičeno nahajal izven občine bivanja.


Najbolj brano