Kdo je pokojni, ki so ga našli v gozdu nad Izolo?

Med iskanjem pogrešane Koprčanke so oktobra na Belvederju odkrili moško truplo. Ker policisti še niso ugotovili, kdo je umrl v gozdu nad Izolo, za pomoč pri iskanju odgovora na to vprašanje prosijo tudi občane. Objavili so fotografije več predmetov, ki jih je imel pokojni pri sebi.

 Foto: PU Koper
Foto: PU Koper

IZOLA > Mrtvega moškega so našli 12. oktobra v gozdičku pod povezovalno cesto med Belvederjem in Strunjanom. Takrat so na tem območju iskali tudi pogrešano 44-letno Koprčanko, ki so jo kasneje našli mrtvo. Moško truplo je bilo v precej razpadajočem stanju. Strokovnjaki z inštituta za sodno medicino so ugotovili, da je moški umrl najmanj šest do osem mesecev pred odkritjem, morda pa tudi prej. S koprske policijske uprave so sporočili, da na truplu ni bilo znakov nasilja. Po naših podatkih si je moški sam vzel življenje.

Star naj bi bil od 55 do 70 let, srednje postave, ovalnega obraza, osivelih las. Na desni strani trebuha je slabo vidna brazgotina, pod katero je kirurška mrežica zaradi operacije kile. Oblečen je bil v polo majico modre barve z napisom, spodnji del trenirke modro sive barve, obute je imel štiri sloje nogavic in športne čevlje znamke merrell številke 42 (črne barve z rdečo črto). Na desnem gležnju je bila najdena bakrena zapestnica, obložena z zeleno patino.

Ob truplu so policisti našli več predmetov, ki jih povezujejo s pokojnim in bi lahko pripomogli pri njegovi identifikaciji (več fotografij so objavili tudi na facebook profilu koprske policijske uprave). Gre za sekiro ID tools, zračno pištolo kandar S2 (brez nabojev), črn nahrbtnik, v katerem so bili siva dolga majica, brisača, časopis Delo (z datumom 1. 8. 2020) in sobotna priloga Dela (z datumom 18. 7. 2020), del črne nogavice in kos potiskanega papirja z ročno napisanimi besedami. V bližini so na tleh našli še modro-zeleno kapo.

Policisti identitete moškega še niso ugotovili, preverjali so tako v Sloveniji, kjer med pogrešanimi ni nobega, ki bi ustrezal pokojnemu, kot tudi pri tujih varnostnih organih. Zato vse, ki bi morda na podlagi opisa ali njegovih predmetov, prepoznali pokojnega moškega, prosijo, da o tem čim prej obvestijo najbližjo policijsko postajo, pokličejo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.


Najbolj brano