Na bencinskem servisu aktivirali stikalo za paniko

Na bencinskem servisu v Kopru so v petek ob 23. uri stisnili tako imenovano panik stikalo. Policisti so na kraju ugotovili, da se je 44-letni Koprčan sprl s skupino oseb, ki jih je pijan in pod vplivom mamil žalil in pozival k pretepu. Med njimi je pred prihodom policistov na kraj prišlo do prerivanja, Koprčan pa je s kršitvami nadaljeval. Kljub opozorilom policistov se ni umiril in je še naprej grozil, zato so mu odredili pridržanje. Na kraju so izdali plačilni nalog tudi 21-letnemu Izolanu, ker je grozil in žalil, vendar se je po opozorilih policistov umiril.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

PRIMORSKA > V petek popoldne so v Bertokih zasegli osebni avto 41-letnemu vozniku z Jesenic, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Sosedov pes ga je ugriznil

Izolski policisti so obravnavali ugriz psa. Moški je na enoti podal prijavo, da ga je ugriznil sosedov pes pitbull in ga laže poškodoval. Sledi hitri postopek za lastnika po zakonu o zaščiti živali in poročilo na veterinarsko upravo.

Kolesa ni več

V Ankaranu je nekdo vlomil v klet in ukradel rdeče kolo, vredno 250 evrov.

Iz pekarne ukradli denar

V soboto ponoči so vlomili v pekarno v Postojni in ukradli večjo vsoto denarja.

Nista gluhonema

Policisti so v soboto dopoldne dobili prijavo, da pri Markovščini na delu ceste, kjer delavci CPK delajo krožišče, tujci, oblečeni v delavce, od voznikov pobirajo denar. Policisti so na kraju ugotovili, da sta pri delovnem semaforju pri ustavljenih vozilih pod pretvezo, da sta gluhonema, pobirala denar Ukrajinca, oba stara 37 let. Izdali so jima globo.

Ostal brez ure, vredne 2000 evrov

Državljanu Avstrije je v nedeljo nekdo iz hotelske sobe v Izoli ukradel ročno uro, vredno 2000 evrov.

Z avtom v skalo in na bok

21-letnik iz okolice Postojne je v nedeljo zvečer peljal proti Matenji Vasi. Pred podvozom železniškega mosta v Prestranku je z avtomobilom zapeljal v desno, kjer je trčil v skalo, nakar se je vozilo prevrnilo na bok in bočno drselo po vozišču, nato pa se je ustavilo pred mostom. Voznik se v nesreči ni poškodoval, izdali so mu plačilni nalog.

Zagorela tenda na barki

V koprskem mandraču je v nedeljo zvečer zagorela tenda na barki. Gasilci so uspeli požar pravočasno pogasiti, preden bi se razširil. Policisti bodo opravili ogled, da bi ugotovili vzrok požara.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od petka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Bistriški policisti so obravnavali deset oseb, koprski devet, kozinski šest in piranski tri osebe. Policijskih postopkov še niso končali.

Obravnavali so devet Pakistancev, pet Iračanov, po štiri Egipčane in Nemce, tri Irance, dva Indijca in enega Sirca.

Pri vzvratni vožnji zadel delavca

Policisti so v soboto ob 18.44 obravnavali nesrečo na odseku hitre ceste Ajdovščina-Vipava. Ugotovljeno je bilo, da je na delovišču 46-letni voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji zadel 60-letnega delavca. Slednji se je pri tem laže poškodoval. Po nezgodi so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so na kraju oskrbeli poškodovanega delavca in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Motorist obstal v vrtači

V soboto ob 17.21 je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti Kanalski vrh-Bate. Ugotovljeno je bilo, da je starejši mladoletni voznik motornega kolesa vozil iz Kanalskega vrha proti naselju Bate. Med vožnjo je v ostrem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal naravnost. Z motornim kolesom se je prevrnil po brežini in obstal v vrtači, približno 40 metrov pod cesto.

Pri tem se je laže poškodoval. Kasneje so na kraju poleg policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so ponesrečenca oskrbeli in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zoper mladoletnega povzročitelja prometne nesreče bodo policisti Postaje prometne policije Nova Gorica podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Trčil v stoječe vozilo

Policisti so v soboto ob 19.13 obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti Solkan-Plave, v kateri sta bila udeležena voznika avtomobilov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 44-letni voznik avtomobila vozil proti naselju Deskle. Pri odcepu za Mrzlek je zapeljal desno in se na dovozu ustavil.

Za njim je vozil 48-letni voznik avtomobila, ki se je peljal mimo in zadel v pred njim stoječe vozilo. V prometni nesreči se nihče od udeležencev ni poškodoval. Policisti so 48-letnemu povzročitelju prometne nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Motorist in sopotnica sta padla

V soboto ob 15.19 so policisti obravnavali prometno nesrečo med Mostom na Soči in Tolminom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 43-letni motorist vozil iz smeri Tolmina proti Mostu na Soči. Za izvozom iz galerije je spregledal pred njim stoječo kolono vozil, ki se je ustavila zaradi tesnega srečevanja dveh vozil na zožanju.

Motorist kljub zaviranju ni uspel pravočasno ustaviti motornega kolesa, zato je z zmanjšano hitrostjo trčil v zadnji del zadnjega vozila v koloni. Motorist in sopotnica sta po trčenju padla na bok, pri čemer je mlajša sopotnica utrpela lahke telesne poškodbe. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovano osebo po nudeni oskrbi odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo zoper voznika motornega kolesa zaradi kršitve prometne zakonodaje podali ustrezen ukrep.

Strokovni pregled sta odločno odklonila

Danes ob 6.40 so policisti v Novi Gorici ustavili 46-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil.

Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti so v soboto, v zgodnjih večernih urah, v Idriji ustavili 34-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil.

Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom zaradi kršitev določil zakona o pravilih cestnega prometa, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prerezal cevi na vozilu

Danes ponoči so policisti obravnavali poškodovanje tovornega vozila na območju Šempetra pri Gorici. Po prvih ugotovitvah je neznani storilec v zadnjih dneh prerezal dve cevi za zrak na vozilu in lastniku povzročil za približno 500 evrov škode. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz tovornega vozila ukradli akumulator

Med vikendom je neznani storilec v Ajdovščini iz tovornega avtomobila, ki je bilo parkirano na parkirišču v Ajdovščini, ukradel akumulator. S tem je bila gospodarski družbi povzročena škoda v višini približno 200 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Vozila sta pijana

V soboto ob 1.18 so policist v Ajdovščini ustavili 40-letnega voznika osebnega vozila in mu v postopku odredili preizkusa alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti v soboto ob 20.50 na Kobariškem ustavili voznika avtomobila in v mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Bovški policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano