Motoristi povozili psa

Trenutek nepazljivosti je v nedeljo dopoldne psa iz Hrpelj stal življenja, njegovemu lastniku nakopal stroške, enemu motoristu lažje poškodbe, dvema pa škodo na motorjih. Psa so povozili kar trije motoristi.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

PRIMORSKA > Nenavadna nesreča se je v nedeljo ob pol enajstih dopoldne zgodila na Kozini. 52-letni motorist je pripeljal v kraj iz smeri Petrinj, ko je predenj na cesto pritekel pes, ki ga je motorist povozil in zaradi trka padel ter se laže poškodoval. Nesrečnega psa je ob trku odbilo na nasprotno stran ceste, kjer sta iz smeri Divače pripeljala druga dva motorista. Psa je tako povozil tudi 51-letnik, ki pa se je uspel obdržati na kolesih, nato pa še 39-letnik, ki prav tako ni padel. Po treh trkih psu ni bilo več pomoči, policisti bodo njegovega lastnika iz Hrpelj kaznovali.

Kje so akumulatorji?

V Postojni je v petek nekdo iz dveh delovnih strojev ukradel štiri akumulatorje, vredne 900 evrov.

Izginil nahrbtnik

Pri Ribnici je nekdo v petek nabiralcem kostanja ukradel nahrbtnik, ki je bil odložen. V njem je bilo več dokumentov, gotovina in mobilni telefoni ter hrana in oblačila.

Kolesarka padla

V petek okoli 18. ure je v Izoli padla 43-letna kolesarka iz Velenja, in sicer zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča. Pri padcu se je lažje poškodovala, sledi ji plačilni nalog.

Čez mejo s ponarejenim potrdilom

Na mejnem prehodu Sočerga so policisti v petek zvečer dvema državljanoma Slovenije zasegli dve ponarejeni potrdili o prebolelosti covida-19. Sledi jima kazenska ovadba.

Poskus tatvine skuterja v Portorožu

V petek ob 22. uri so policisti dobili obvestilo o poskusu tatvine skuterja v Portorožu. Prijaviteljica je opazila tri mlajše moške, ki so poskušali ukrasti vozilo, vendar jih je prepodila. Policisti so ugotovili, da je skuter dejansko že poškodovan. Nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Pijana za volanom

V soboto ob 0.30 so v Kampelu ustavili 43-letno voznico osebnega avtomobila in jo preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 0,64 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 5.55 pa so v Sečovljah ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,74 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

S kolesom zapeljal na avtocesto

V Postojni je v soboto okoli poldneva na avtocesto proti Razdrtem zapeljal kolesar. Policisti so izsledili 14-letnika iz Sežane in ga pospremili z avtoceste. Sledi mu obdolžilni predlog.

Tat v Jagodju

V Jagodju je nekdo domačinu ukradel torbico z dokumenti in denarjem. Torbica je bila kasneje najdena v bližini, v njej pa ni bilo gotovine, mobilnega telefona in osebne izkaznice.

Kolesarske nesreče

V soboto popoldne je 45-letna kolesarka iz Postojne vozila gorsko kolo od Sežane proti Šmarjam v skupini več kolesarjev. Med vožnjo je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v pred njo vozečo 52-letno kolesarko iz Postojne, zatem je izgubila oblast nad kolesom in padla ter se lažje poškodovala. Sledi ji plačilni nalog.

V soboto popoldnje je padla tudi kolesarka na kolesarski stezi med Koprom in Izolo. 59-letna ženska je peljala električno kolo mimo avtokampa proti Kopru in zapeljala čez rob pločnika. Pri tem je padla in se lažje poškodovala. Policisti so jo preizkusili tudi z alkotestom, ki je pokazal 0,36 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi ji plačilni nalog.

Istega popoldneva se je 20-letnik s kolesom vozil po cesti pri Pomjanu. Pred njim je vozil voznik osebnega avtomobila znamke volvo, ki se je ustavil, ker mu je nasproti pripeljal drugi neznani voznik. Kolesar je pričel zavirati, vendar mu trčenja ni uspelo preprečiti, zato je s prednjim kolesom trčil v zadnji del vozila, nato pa še z glavo udaril v vozilo in se pri tem lažje poškodoval. Sledi hitri postopek.

Čez mejo pijan in brez vozniškega dovoljenja

Na mejni prehod Dragonja je v soboto ob 19. uri pripeljal 42-letni voznik osebnega avtomobila iz Vipave, za katerega so policisti ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja, preizkus z alkotestom pa mu je pokazal rezultat 0.79 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Ponikvah zgorela dva avtomobila

Danes ponoči okoli 1. ure je pri Ponikvah, na parceli izven naselja, zgorel neregistriran osebni avto. V Ponikvah je danes ponoči zgorel tudi osebni avto znamke opel corsa, ki je bil parkiran pri hiši.

Danes zjutraj so policisti na mejnem prehodu Sečovlje zasegli vozilo vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Veljavnost vozniškega dovoljenja in vseh kategorij (tudi kategorija B, v katero spada predmetno osebno vozilo) je namreč potekla 22. 6. 2021. Sledi mu obdolžilni predlog.

Telekomunikacijski delavci, ki to niso

Ajdovski policisti so v soboto obravnavali drzno tatvino v enem od naselij na Ajdovskem. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec že v sredo, 13. oktobra, v dopoldanskih urah, pod pretvezo, da je delavec telekomunikacijskega podjetja vstopil v stanovanjsko hišo in zamotil oškodovanko. Drugi storilec pa je medtem v stanovanjski hiši našel in ukradel dve zlati verižici.

Vlom v kletne prostore stanovanjskega bloka

Danes zjutraj so policisti prjeli še obvestilo o vlomih v kletne prostore stanovanjskega bloka v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec ponoči vlomil v kletne prostore večstanovanjskega objekta in pri tem kradel različne predmete (baterijski vrtalni stroj znamke bosch, plezalne čevlje, rolerje, ventilator....).


Najbolj brano