Med trtami in drevjem so naleteli na konopljo

Policisti so minulo sredo dopoldne na vinogradniških in gozdnih parcelah med Gonjačami in naseljem Imenje v Goriških Brdih odkrili več nasadov konoplje.

 Foto: PU Nova Gorica
Foto: PU Nova Gorica

NOVA GORICA > Našli in zasegli so skupno 180 sadik, visokih od 2,5 do 3 metre. Prav tako so istega dne prijeli in na odvzeli prostost 46-letnemu moškemu, saj so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je slednji gojil prepovedano drogo z namenom proizvodnje in prodaje.

V zvezi z omenjeno zadevo je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Naslednjega dne so policisti na podlagi sodne odredbe pri 46-letnem osumljencu opravili hišno in osebno preiskavo ter pri tem našli in zasegli približno enajst kilogramov prepovedane droge konoplja.

Novogoriški policisti bodo 46-letnega moškega glede na vsa ugotovljena dejstva kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.


Najbolj brano