Kričal na parkirišču in se nedostojno vedel do varnostnika

Včeraj v zgodnjih večernih urah so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je 35-letni moški najprej kričal na enem od parkirišč na Goriškem, kasneje pa je s kršitvijo nadaljeval tudi pred zgradbo ene od javnih ustanov, kjer se je nedostojno vedel do varnostnika, ki je o tem obvestil policijo.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

SEVERNA PRIMORSKA > Kljub prihodu policistov se moški, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, ni hotel pomiriti. Kljub ukazu policistov, naj s kršitvijo preneha, tega ni upošteval. V nadaljevanju postopka so ga pridržali v policijskih prostorih, pri tem so uporabili tudi prisilna sredstva. Policisti so moškemu izdali plačilni nalog.

Našli ukradeno kolo

Včeraj ob 20.33 so v Novi Gorici našli pred nekaj dnevi ukradeno gorsko kolo znamke trek x-caliber 8, MTB. Po zaključenem postopku je bilo omenjeno kolo vrnjeno lastniku. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera tatvine podali ustrezen ukrep.

Trčil v srnjaka

Včeraj ob 18.26 je bila policija obveščena o povoženju srnjaka na območju Lokavca, med zaselkoma Brod in Kaluše. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik avtomobila znamke bmw vozil po regionalni cesti iz Predmeje proti Ajdovščini. Med vožnjo na omenjeni relaciji mu je v naselju Lokavec z leve strani na cesto skočila omenjena divjad. Voznik se trku z divjadjo ni mogel izogniti in je srnjaka zadel s prednjim delom vozila, pri čemer je na avtomobilu nastala škoda. Ajdovski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Vozilo so mu zasegli

Včeraj popoldne so policisti v Idriji ustavili 38-letnega voznika avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Prav tako je bil vozniku odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na kanabis, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je 38-letni voznik odločno odklonil. Policisti so mu vozilo zasegli, čaka še ga srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano