Koprski kriminalisti ovadili pet kontrolorjev tehničnih pregledov

Koprski kriminalisti so konec novembra zaključili preiskavo v zvezi z nepravilnostmi pri izvajanju tehničnih pregledov v enem od podjetij na območju Policijske uprave Koper.

Lastnik poškodovanega traktorja iz okolice Kozine je pri kontrolorji tehničnih pregledov dosegel, daso lažno potrdili, da je 
traktor tehnično brezhiben.  Foto: Petra Mezinec
Lastnik poškodovanega traktorja iz okolice Kozine je pri kontrolorji tehničnih pregledov dosegel, daso lažno potrdili, da je traktor tehnično brezhiben.  Foto: Petra Mezinec

KOPER > Kriminalisti so ugotovili, da je bil lastnik traktorja iz okolice Kozine že v letu 2013 udeležen v nesreči, v kateri je bil njegov traktor tako močno poškodovan, da ga ni bilo možno upravljati. Kljub temu se je odločil, da bo za ta traktor podaljševal registracijo. Tako je v letih 2014, 2015, 2016, 2017 in 2018 napeljal posamezne kontrolorje, ki so izvajali tehnične preglede, da so lažno potrdili, da je traktor tehnično brezhiben, čeprav je bil močno poškodovan in ga ni pripeljal na tehnični pregled. Po ugotovitvah kriminalistov sta to vsako leto storila dva kontrolorja, saj se tehnični pregledi izvajajo v paru.

Kot sporočajo iz koprske policijske uprave, so kriminalisti ob zaključku preiskave na okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo zoper pet kontrolorjev tehničnih pregledov zaradi utemeljenega suma storitve zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, za kar je zagrožena kazen zapora do enega leta , ter zaradi utemeljenega suma ponareditve ali uničenja uradne listine, knjige, spisa ali arhivskega gradiva, kar se kaznuje z do trmi leti zapora. Kazensko so ovadili tudi lastnika traktorja, ki je te kontrolorje napeljal k takšnemu ravnanju.

O sumih nepravilnosti pri izvajanju tehničnih pregledov v tem podjetju so kriminalisti že med preiskavo obvestili tudi Ministrstvo za infrastrukturo.


Najbolj brano